2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Háromcsillagos hotel kényelmét nyújtja majd az új zalai munkásszálló
maps.google.com

Háromcsillagos hotel kényelmét nyújtja majd az új zalai munkásszálló

MTI

2018.06.21. 15:07 - Antal Zsófia

Még az idén elkészül a korábbi kollégiumi épület 600 millió forintos átépítése, ahol 180 férőhelyet alakítanak ki.

Hirdetés

Hotelszintű ellátást nyújtó, 180 ágyas munkásszállót alakítanak ki Zalaegerszegen - közölte Balaicz Zoltán polgármester az építkezés helyszínén csütörtökön. Az 1985-ben épült, először szintén munkásszállóként, később kollégiumként hasznosított épület évek óta üresen állt. A SZABAU Invest Kft. kivitelezésben májusban indult átépítés révén háromcsillagos hotelnek megfelelő szolgáltatásokat és elhelyezést biztosító szállót alakítanak ki, a tervek szerint december 15-ig.

A polgármester kiemelte, hogy a munkásszállók kialakítására indított állami program keretében a megyei jogú városok közül elsőként Zalaegerszeg nyerte el a beruházás 60 százalékát jelentő támogatást. A 360 millió forintos állami forrás mellett a város 240 millió forintot fordít az átépítésre.

A városban 2014 óta mintegy négyezer új munkahely jött létre, jelenleg 2,7 százalékos az állástalanok aránya, ezért is indokolt a távolabbról érkezők elhelyezésére a munkásszálló megnyitása. A városban működő cégek közül néggyel már szerződést is kötöttek, a férőhelyeket tehát már előre le is kötötték - közölte Balaicz Zoltán.

Vigh László (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője hozzáfűzte: csak a 42 milliárd forintos beruházással épülő zalaegerszegi tesztpálya 300-400 állandó új munkahelyet teremt, de a kiszolgáló létesítményekben is további dolgozókra van szükség.

Mi épül?építőipari cégekZalaegerszegmunkásszállókSzabau Invest Kft.

Hírlevél

Hirdetés