2024.04.19, Péntek
Orosháza is munkásszállót kap
Illusztráció (maglodiutihotel.hu)

Orosháza is munkásszállót kap

magyarepitok.hu

2018.06.25. 10:14 - Szabó Ákos

A Békés megyei településen így reagálnak a növekvő munkaerőigényre.

Hirdetés

Hamarosan megkezdődhet a munka Orosháza-Gyopárosfürdő új munkásszállásán – derül ki a közbeszerzési értesítő adataiból. A mintegy 435 millió forintos beruházásban felépülő létesítmény a helyi központú Iványi Építőmester Kft. kivitelezésében valósul meg.

Az eddig használaton kívüli területen felépülő munkásszálló 25 szobában 100 fő elszállásolására lesz alkalmas, földszinttel és emelettel, összesen 1273 négyzetméternyi nettó szintterületen alakítják ki. A projektben emellett átadnak egy 25 férőhelyes parkolót is. Az orosházi projekt kivitelezésére az Iványi Kft.-n kívül még a szegedi HPQ Plus Kft. is tett ajánlatot.

 

A munkaerő-mobilitás növelése a cél

Az intézmény a kormány mintegy 6,5 milliárd forint összértékű munkásszállás-programja 1,5 milliárd forintos első ütemében készül el. Ebben a szakaszban Orosházán kívül Mórahalmon, Újszentivánon, a budapesti Ferencvárosban adnak át új létesítményeket, valamint Veszprémben és Zalaegerszegen is átalakítanak munkásszállónak egy-egy épületet. A beruházássorozat célja, hogy a munkaerő mobilitását elősegítse, növelve a lakhatási lehetőségeket a munkaerőhiánnyal sújtott térségekben.

Mi épül?építőipari cégekOrosházamunkásszállókIványi Építőmester Kft.

Hírlevél

Hirdetés