2024.05.28, Kedd
Nagyszabású munkálatok indulnak a bajai kikötőben
Képek: Magyar Dunai Kikötők Szövetsége

Nagyszabású munkálatok indulnak a bajai kikötőben

baja.hu, magyarepitok.hu, portofbaja.hu, zsigorobert.hu

2018.06.22. 09:35 - Szabó Ákos

A Duna Aszfalt munkájával jelentős infrastrukturális fejlesztést hajtanak végre, többek között várhatóan egy 120 tonnás teherbírású nehézberakót is átadnak.

Hirdetés

Megkezdődhet a bajai közforgalmú kikötő fejlesztése, miután a logisztikai központot működtető Bajai OKK Kft. üzemeltetője és a nyertes ajánlattevő Duna Aszfalt Kft. képviselője aláírta a megbízási szerződést – számol be a Bács-Kiskun megyei város honlapja. Az uniós közbeszerzési adatok szerint a mintegy 3,4 milliárd forintos beruházást az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program körülbelül 95 százalékos támogatásával valósítják meg.

A projekt részét képezik a tervezési feladatok is, melyekkel várhatóan nyár végéig készülnek el, a kivitelezés ezzel párhuzamosan kezdődik el majd. A fejlesztés során többek között

  • új utakat és parkolókat adnak át,
  • átépítik a teljes vasúti részt, ahol trimodális átrakórendszert alakítanak ki, mellyel gyorsítják a vízi és vasúti szállítmányozás kapcsolatát,
  • megerősítik a partfal meglevő szakaszát és egy új szakaszt is építenek,
  • illetve elkészül egy 120 tonnás terhelésű berakó is.

 

 

Fontos munkába kezdhet a Duna Aszfalt

A szerződéskötést bejelentő sajtóeseményen Varga Antal, a Duna Aszfalt ügyvezetője elmondta: nagy horderejű munka következik. Zsigó Róbert államtitkár kiemelte:

 

Baja mindig is kereskedelmi központ volt, a kikötő nagyon fontos szerepet játszik a helyi gazdaság fejlődésében is.

 

A szintén felszólaló Fercsák Róbert polgármester pedig azt hangsúlyozta, hogy nagy öröm, hogy a város szinte minden pontján zajlik rekonstrukciós munka, ehhez csatlakozik a kikötő beruházása is.

Duna Aszfalt Zrt.Mi épül?BajakikötőIKOPintermodális csomópont

Hírlevél

Hirdetés