2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Szállodaként éled újra a Terézváros kihasználatlan műemléképülete
Látványtervek: Studio A4

Szállodaként éled újra a Terézváros kihasználatlan műemléképülete

magyarepitok.hu

2018.06.20. 15:39 - Szabó Ákos

A Grabarics Kft. munkájával alakítják ki a budapesti Eötvös utca 93 szobás hotelépületét.

Hirdetés

Hamarosan megkezdődik az építkezés a fővárosi VI. kerületben egy hosszú ideig szünetelő projekten a Grabarics Építőipari Kft. kivitelezésében. Az Andrássy út közvetlen közelében, az Eötvös utcában épül fel a Triptara Group új, négy csillag superior besorolású hotelje. A beruházás során megőrzik az 1885-ben épült műemlékvédettségű homlokzatot, melyet a projekt 2011-ben kezdődött, világgazdasági válság okozta szünete óta acélállványzattal tartottak a helyén.

 

Több mint 6 ezer négyzetméteren várják majd a vendégeket

A 93 szobás szállodát a korábban a Vakok Gyermekotthonának látványvilágát is kialakító Studio A4 iroda tervei alapján építik meg. Az épület három földalatti szintjéből kettő mélygarázs lesz, egy pedig nagyrészt gépházként funkcionál majd.

A földszinten az udvari fronton hét emeletes épület recepciós és étkező tereit helyezik el, az emeletek pedig a vendégszobáknak adnak majd helyet, az épület nettó alapterülete pedig 6257 négyzetméter lesz. A belső udvart zöldfelületként fogják hasznosítani.

 

A hotel látványterve egy távolabbi nézőpontból

 

Szűk utcákban dolgozva építenek elegáns hotelt

A beruházással az századfordulós városképet szinte teljesen megőrző Eötvös utca tovább fejlődik, miközben az ingatlan műemléki védelem alatt álló homlokzata mögött a falak újra megtelnek élettel.

A Grabarics Kft. egy szűk utcában, az azerbajdzsáni nagykövetség tömbje mellett dolgozik majd a mind az Andrássy úttól, mind pedig a Nagykörúttól csupán egy saroknyira található különleges fejlesztésen. A beruházás végezetével újabb elegáns szállodával gazdagodhat az egyre növekvő turistaforgalmú főváros.

műemlékfelújításGrabarics Kft.Mi épül?szállodaberuházásTerézvárosBudapest

Hírlevél

Hirdetés