2024.04.20, Szombat
BMW-gyár épül Debrecenben egymilliárd eurós beruházással
motortrend.com

BMW-gyár épül Debrecenben egymilliárd eurós beruházással

mti

2018.07.31. 10:42 - Szabó Ákos

Ezer új munkahelyet teremtenek és évente 150 ezer autó gördülhet le majd a gyártósorokról.

Hirdetés

Miután hosszú ideje többször is felmerült a hazai médiában, hogy a német BMW autógyártó üzemet épít hazánkban, most Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette: a nagyszabású projekt Debrecenben valósul meg. A beruházás értéke több mint egymilliárd euróra rúg majd.

A luxusautógyártó vállalat óriásüzeme a város mellett, egy 400 hektáros területen fog felépülni zöldmezős beruházásban. A fejlesztés során a létesítményt a legmodernebb gyártási technológiákkal szerelik fel. A rugalmas megoldásoknak köszönhetően pedig egy gyártósoron elektromos és hagyományos autókat is előállíthatnak majd.

 

Már jövőre elkezdik betölteni a beruházással létrejövő több mint ezer munkahelyet

 

A BMW müncheni gyára (bmwautoklub.hu)

A gyár kapacitása évi 150 ezer autó összeszerelésére lesz elegendő, a komplexumban pedig ezernél is több új alkalmazott dolgozhat majd. A beruházás helyszínéül kiválasztott terület a jövő év második felében kerül majd a BMW tulajdonába és 2019-ben már meg is kezdik az új munkavállalók toborzását.

Szíjjártó Péter kiemelte: a céggel 14 hónapja tárgyalnak, a BMW több európai várost is megvizsgált lehetséges helyszínként.

A beruházás hozzájárul Magyarország versenyképességéhez és tovább erősíti a magyar-német gazdasági kapcsolatokat

- hangsúlyozta a miniszter.

Mi épül?Debrecenüzemépítészöldmezős beruházás

Hírlevél

Hirdetés