2023.06.03, Szombat
Újabb munkát nyert el a Szegedi Olimpiai Központ fejlesztésében az A-Híd
nepszava.hu

Újabb munkát nyert el a Szegedi Olimpiai Központ fejlesztésében az A-Híd

ted.europa.eu

2018.07.13. 09:48 - Antal Zsófia

A már folyamatban lévő hídépítés mellett most átfogó út- és közműépítési feladattal is megbízták a vállalatot.

Hirdetés

Út- és közműépítést végez a Szegedi Olimpiai Központban az A-Híd Zrt. A beruházás a Nemzeti Sportközpontokkal kötött szerződés szerint nettó 658,78 millió forintból valósul meg. Az A-Híd április óta már egy másik fontos feladaton is dolgozik a szegedi központban: ők építik a kajak-kenu versenypálya osztószigetének új hídjait.

A most elnyert projektben utak tekintetében elsősorban a belső üzemi úthálózat korszerűsítése a cél: összesen 5757 méternyi útépítést és -felújítást tartalmaz a projekt. Megújul a főközlekedési út, az északi és a déli zárógát útja, néhány bekötő- és feltáró út, valamint új út épül az osztószigeten és az elkerülő zárt csatorna felett. 652 négyzetméter földút javítás is történik, átépül egy buszforduló, és megújulnak a versenypályát övező kerítések is 226 méter hosszan.

Új burkolatot kapnak a hajótároló csűrök, valamint térkő burkolatot helyeznek el a területen 2876 négyzetméteren. Kiszélesítik az északi zárógátat, rajta 300 méter hosszú egyesített gyalog- és kerékpárút épül.

Ami a közműépítési munkákat illeti, 1194 méter hosszan hoznak létre új csapadékvíz csatornát, az öntözőtelepekhez csatlakozási pontokat és mérőállomást építenek. A déli zárógát mögötti terület feltöltésre kerül, a töltésépítés összesen 19.877 m3-t tesz ki.

A-Híd Zrt.Mi épül?sportberuházásokSzeged

Hírlevél

Hirdetés