2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Egy épület megújul, egy megépül a Ludovikában
Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Egy épület megújul, egy megépül a Ludovikában

magyarepitok.hu

2018.08.06. 10:34 - Hegedűs Gergely

A lovarda mellett egy képzési központ jön létre, míg a szárnyépület átépül, és átáll távhőre.

Hirdetés

Az uniós közbeszerzések honlapján megjelent Ludovika Szárnyépület átépítésére vonatkozó ajánlati felhívás. A fővárosi Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) újabb beruházásában a műemléki védelem alatt álló épületet oktatási és továbbképzési céllal fejlesztik.

A közbeszerzés alapján a beruházás egy 8300 négyzetméteres nettó alapterületű, négyszintes épületre vonatkozik, ahol az oktatótermek összes befogadóképessége 774 fő, míg az irodafunkciót betöltő tér 1800 négyzetméteres.

A szóban forgó épület a főépület szomszédságban fekszik - forrás: NKE


A lehető legkevesebb átalakítással megfelelni az új igényeknek

A hirdetményből kiderül, az épület funkciója oktatási létesítmény marad. Az átalakítás szerkezetépítéssel nem jár, cél a válaszfalak helyén tartása, csak minimális mértékű bontással és újonnan építéssel. Ugyanúgy cél a burkolatok, nyílászárók megőrzése, a lehető legkevesebb átalakítással egy új igényeknek megfelelő épület létrehozása.

A jelenlegi tornaterem és a konditerem helyén többfunkciós tornatermek kerülnek kialakításra, vívási lehetőséggel, előterekkel, kiszolgáló öltöző területtel, vizesblokkal, szertárakkal. Az épület fűtési rendszere változik, gázfűtés helyett távhő ellátást kap.

A könyvtár felújításra kerül, valamint a korábbi diákklub helyén közösségi tér lesz kialakítva az eredeti színpad helyreállításával.

A tantermek helyén iroda területek készülnek, az első emeletre az egyetemi és tanszéki vezetők, oktatók munkahelyei kerülnek. A második emelet az oktatás szintje, 20, 30, 40, 50 fős szemináriumi termekkel.


Újabb projekt indul a lovarda mellett

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem egy korábbi híréből az is kiderült, hogy a Campus területén felépül a Katasztrófavédelmi Speciális Képzési Központ. A projektben még az idén lezárul a júliusban meghirdetett tervpályázat, és jövőre megkezdődik a kivitelezés. Az épület a Ludovika Huszár Lovarda és a Természettudományi Múzeum (amely a főépület északi oldalán áll – a szerk.) közötti területen valósul meg.

A Ludovika Campus projekt újabb eleme a katasztrófavédelmi felsőoktatásnak, az elméleti és a gyakorlati képzésnek, valamint a tiszti szocializációnak ad majd helyet. A pályaműveket szeptember 19-ig kell elektronikusan benyújtani a pályázati felületen. A pályázat eredményhirdetésére október 30-án kerül sor.

Mi épül?Nemzeti Közszolgálati Egyetemközbeszerzés

Hírlevél

Hirdetés