2024.04.19, Péntek
Tízezer ember közlekedését könnyíti a tatabányai feltáró út
Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Tízezer ember közlekedését könnyíti a tatabányai feltáró út

MTI

2018.08.27. 09:51 - Veres Ida

A Tatabányai Ipari Park területén épült úttal egyszerűen elérhető az M1-es csomópont.

Hirdetés

Pénteken adták át a Tatabányai Ipari Park új, másfél kilométeres feltáró útját. Az 544 millió forintos beruházásból létrejött út lehetővé teszi, hogy a terület két oldalról megközelíthető legyen és lehetőséget nyújt az övezet bővítésére – derült ki az MTI híréből.

Az új út az ipari park egyik fő közlekedési tengelyének folytatásaként a forgalmat a 8135-ös országos közútra vezeti, ahonnan elérhető az M1-es autópálya csomópontja. Ennek köszönhetően gyorsabbá és könnyebben megközelíthetővé válik a terület annak a több mint tízezer embernek, akik napi szinten ott dolgoznak.

A város polgármesterének tájékoztatása szerint az önkormányzat a közeljövőben megkezdi az ipari övezet megközelítésére alkalmas korábbi útvonal, a Búzavirág út felújítását is.

Hamarosan további cégekkel bővül a park

A Tatabányai Ipari Park területe 800 hektár, ennek 55 százaléka Környe, 45 százaléka Tatabánya közigazgatási területén található, eddig a terület közel felét hasznosították ipari célokra. Korábban a Modern városok program keretében 140 hektárral bővült a park területe, ahol hamarosan a Doosan is üzemet épít. A cég évi 50 ezer tonna rézfóliát állít majd elő üzemében elektromos autók akkumulátoraihoz.

Mi épül?útépítésipari parkTatabányaM1-es autópálya

Hírlevél

Hirdetés