2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Tovább terjeszkedik a Bridgestone Tatabányán
magyarepitok.hu

Tovább terjeszkedik a Bridgestone Tatabányán

MTI

2018.09.10. 11:51 - Veres Ida

Az új raktár megépülésével a jövő év végére 100 munkahellyel bővül a cég magyar leányvállalata.

Hirdetés

Újabb, 9,2 milliárd forintos beruházást indít a japán Bridgestone Tatabányán. A beruházásnak köszönhetően tízezer négyzetméteres raktárt építenek, aminek segítségével 100 új munkahely jön létre – derült ki az MTI híréből.

Az új létesítmény várhatóan az év végére készül el, összesen 180 ezer gumiabroncs tárolását teszi majd lehetővé, amellyel 600 ezer abroncsra nő a cég teljes raktárkapacitása. A beruházás keretében egy új öltözőt és egy 40 fős oktatótermet is kialakítanak. A projekt létrehozásához a magyar kormány 826 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít.

A Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte a projektbemutató sajtótájékoztatón, hogy

a gumiabroncsokat gyártó vállalat a legmodernebb digitális technológiával dolgozik, a beruházás pedig a magyar gazdaság gerincét adó autóiparnak jelent újabb beszállítói kapacitást és 100 új munkahelyet hoz létre.

 

Európában elsőként nálunk alkalmazzák a mesterséges intelligenciát

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. tavaly októberben avatta fel a 85 milliárd forintos beruházással felépített második abroncsgyártó üzemét, mely közel százezer négyzetméteres. A világ legnagyobb gumitermékgyártó vállalatánál Európában először itt alkalmazzák a mesterséges intelligencián alapuló gyártástechnológiát, mely 480 ponton méri és elemzi a készülő gumiabroncsok minőségét.

Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. elnöke és ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy további kapacitás-bővítést hajtanak végre a jövőben, amellyel abroncsgyártási teljesítményüket 2020-ra évi 7,2 millióra bővítik.

munkahelyekMi épül?Tatabányaautóiparcsarnoképítés

Hírlevél

Hirdetés