2024.04.19, Péntek
Tovább bővül a Bridgestone Európában egyedülálló gyára
Fotó: Dernovics Tamás

Tovább bővül a Bridgestone Európában egyedülálló gyára

mti, magyarepitok.hu

2018.04.24. 14:15 - Hegedűs Gergely

A 10 ezer négyzetméteres raktár 180 ezer gumiabroncs tárolását teszi majd lehetővé.

Hirdetés

A gumiabroncsokat gyártó Bridgestone tatabányai leányvállalata hárommilliárd forintos beruházással fejleszti gyárát. A Tatabányai Ipari Parkban egy 10 ezer négyzetméter alapterületű raktárt hoz létre a japán tulajdonú társaság.

Az új létesítmény várhatóan az év végére készül el, összesen 180 ezer gumiabroncs tárolását teszi majd lehetővé, amellyel 600 ezer abroncsra nő a cég teljes raktárkapacitása. A beruházás keretében egy új öltözőt és egy 40 fős oktatótermet is kialakítanak.


Több mint duplájára nő a termelés

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. tavaly októberben avatta fel a 85 milliárd forintos beruházással felépített második abroncsgyártó üzemét, mely közel százezer négyzetméteres. A világ legnagyobb gumitermékgyártó vállalatánál

Európában először itt alkalmazzák a mesterséges intelligencián alapuló gyártástechnológiát, mely 480 ponton méri és elemzi a készülő gumiabroncsok minőségét.

A magyar leányvállalat tavaly 3,6 millió abroncsot gyártott, az idén már várhatóan mintegy 5 millió, 2020-ban pedig már 7 millió abroncs készülhet majd tatabányai gyártósorain. Folyamatosan bővül a munkavállalóinak száma is, 2017-ben 400 új munkatársat vettek fel, így 1100-ra nőtt a létszám.

Fotó: Dernovics Tamás

Az üzemben elsősorban prémium kategóriás gépjárművekre szánt, nagy sebességindexű, személyautó és terepjáró abroncsok készülnek, több mint 250 féle méretben. Az előállított termékek 99 százalékát exportálják.

Bridgestone Corporation a világ 25 országában 180 gyárat üzemeltet, és több mint 144 ezer munkatársat foglalkoztat, termékeit pedig több mint 150 országban értékesítik.

Mi épül?Tatabányaautóiparcsarnoképítés

Hírlevél

Hirdetés