2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Meglódul az M100-as projektje: már idén átadhatják a munkaterületet
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Meglódul az M100-as projektje: már idén átadhatják a munkaterületet

mti

2021.02.08. 18:33 - Hegedűs Gergely

Az Esztergom térségét az M1-es autópályához bekötő négysávos útra 2021-ben megköthetik a szerződést.

Hirdetés

Megépül a Bicskétől Esztergomig húzódó M100-as gyorsforgalmi út - tette közzé Facebook-bejegyzésében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára. Schanda Tamás írásából kiderült, 

idén a kiviteli tervek elfogadása és a közbeszerzés után kerülhet sor a szerződéskötésre és a munkaterület átadására, így a jövő év elején már az alapkövet is letehetik.

A politikus elárulta, Völner Pállal, az érintett térség országgyűlési képviselőjével a minap egyeztettek az M1-es autópályától a határmenti városig kiépítendő, négysávos útról. A projektben a kesztölci üzemmérnökségi telep is megvalósul, az új úthoz kapcsolódva.


Számos települést tehermentesít a forgalom alól

A jópár éve tervezett M100-as gyorforgalmi út (korábban R11-es útként jelölték) 111-es, 10-es és a 102-es utak mentén fekvő településeket tehermentesíti Esztergom és Bicske között. Legutóbb még 2018-ban írtunk róla, amikor kihirdették, hogy mely cégek tervezik. 

Az akkori sajtóhírek szerint a nyugati nyomvonal került kiválasztásra, amely a lakott településektől nyugatra, azoktól viszonylag távolabb fut. Az Infó Rádió 2019-es cikke szerint nyolc csomópont jön majd létre a 32 kilométeres új úton, köztük Únyon, Leányváron, Esztergom-Kertvárosban, Kesztölcnél és Perbálnál. 

"Esztergom, Dorog és a környező települések vállalkozásai – mint például a Suzuki – rengeteg embernek adnak már így is munkát, a jobb közlekedési és fuvarozási infrastruktúrával pedig újabb lehetőségek nyílhatnak előttük" - érzékeltette a beruházás jelentőségét Schanda Tamás.

ÚtépítésM100-asEsztergomBicskeM1-es autópálya

Hírlevél

Hirdetés