2023.02.03, Péntek

Hirdetés

Turistafogadó és interaktív bemutatóközpont épül a Gerecsében
Illusztráció (Gerecse Kapuja)

Turistafogadó és interaktív bemutatóközpont épül a Gerecsében

MTI

2018.09.17. 10:46 - Veres Ida

A Péliföldszentkereszten létrejövő épület a térség természeti örökségeire kíván nagyobb hangsúlyt fektetni.

Hirdetés

Letette a Don Bosco Szalézi Társaság a Gerecsét bemutató látogatóközpont alapkövét Péliföldszentkereszten. A Komárom-Esztergom megyei létesítmény a Gerecse Natúrparkra irányítja a majd a figyelmet és 215 millió forintos uniós támogatásból jön létre - derült ki az MTI híréből.

Interaktív foglalkoztató is kiépítésre kerül

A Szalézi Lelkigyakorlatos Ház beruházásában létrejövő 370 négyzetméteres épületben kiállítóteret, előadóteret, interaktív foglalkoztatót és ajándékboltot alakítanak ki. A fejlesztés a helyi és a térségi kulturális, épített és természeti örökség turisztikai hasznosítására irányul.

A projekttel egy olyan turistafogadó és interaktív bemutatóközpont jön létre, mely a Gerecse Natúrparkra irányítja a figyelmet.

Péliföldszentkereszt jelentős turistaforgalmat bonyolít le, áthalad a területen az Országos Kéktúra, valamint érinti a Nyerges 20/40 és a Kinizsi 100 teljesítménytúra. A térségben élénk a lovas és kerékpáros turizmus.

Fejlődik a térség idegenforgalma

Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében hangsúlyozta, a térség idegenforgalma, vendéglátása folyamatosan fejlődik. A helyi turisztikai fejlesztések közül megemlítette a lábatlani, a nyergesújfalui, valamint a dömösi látogatóközpontokat, amelyek szintén a közeljövőben épülnek meg. Szólt arról is, hogy a helyi közösségeknek kiemelt szerepük van az idegenforgalom erősödésében, példaként az esztergomi, búbánatvölgyi természetházat, valamint a kesztölci rendezvényeket emelte ki.

Mi épül?látogatóközpontturizmuskörnyezetvédelmi beruházás

Hírlevél