2024.04.20, Szombat
Átadták a legnagyobb hazai pulykahúsexportőr csomagolóüzemét
gallicoop.hu

Átadták a legnagyobb hazai pulykahúsexportőr csomagolóüzemét

MTI, magyarepitok.hu

2018.10.04. 11:00 - Veres Ida

A szarvasi Gallicoop 2200 négyzetméteres csarnokát a legmodernebb csomagoló- és hűtőberendezésekkel szerelte fel.

Hirdetés

Átadták a Gallicoop Zrt. mintegy 1,69 milliárd forintból megépült új csomagolócentrumát a Békés megyei Szarvason. A fejlesztést 50 százalékban a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatta, a fennmaradó részt a vállalat saját erőből finanszírozta – derült ki az MTI híréből.

A 2200 négyzetméteres csarnokot a legmodernebb csomagoló- és hűtőberendezésekkel szerelték fel, ahol az 55 szakemberből álló munkaállomány három műszakban gyárt pulykahúsból készült szeletelt termékeket.

Az üzem létrehozása technológiai fejlesztését is jelentett, a beruházás gyorsabb vállalaton belüli árukiszolgálást tesz lehetővé. A cég minden évben jelentős összeget, 700-800 millió forintot fordít fejlesztésre.

Összesen 46 országba szállítottak már

Erdélyi István, a Gallicoop Zrt. elnök-vezérigazgatója az átadón elmondta: a vállalat a legnagyobb zárt rendszerű pulykahús-termelő integráció az országban, amelynek tevékenységi köre a pulykakeltetéstől, a feldolgozásig, valamint a húskészítmények előállításáig és értékesítéséig terjed. Nyugat-Európa valamennyi országába szállítanak.

A cég éves gyártási kapacitása meghaladja a nyolcezer tonna húskészítményt, Nyugat-Európa valamennyi országába szállít, hazai piaci részesedése jelenleg 41 százalékos. A cégvezető kitért arra, hogy a Gallicoop a környező országokban jó versenyhelyzetben van: termékeik 40 százalékát exportálják, az elmúlt 29 évben összesen 46 országba.

Mi épül?üzemépítésélelmiszeriparBékés megyeSzarvasállattenyésztés

Hírlevél

Hirdetés