2024.04.24, Szerda
Kollégiummal támogatják a szegedi tudományos életet
delmagyar.hu

Kollégiummal támogatják a szegedi tudományos életet

MTI

2018.10.03. 14:17 - Veres Ida

Az épület a diákok mellett Nobel-díjas vendégeket és nemzetközi mentorokat is fogad majd.

Hirdetés

Megkezdődik a Szegedi Tudósakadémia kollégiumának kialakítása. Az 1,3 milliárd forintos kivitelezési szerződést kedden írták alá a Ferroép Zrt.-vel – tájékoztatta a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány az MTI-t.

Műemléki épületben kap otthont a kollégium

A modern kollégium a Bartók Béla Művelődési Ház műemléki védettség alatt álló egykori épületében kap helyet, ahol 50-60 egyetemista elhelyezését tudják biztosítani. A létesítményben a Nobel-díjas vendégek és a nemzetközi mentorok fogadására alkalmas szobák és a tehetséggondozó program irányítását szolgáló irodák is kialakításra kerülnek.

A civil szervezet az épületet 2017-ben vásárolta meg az önkormányzatától. A tervek szerint a kivitelezési munkák jövő őszre fejeződhetnek be, a berendezett, üzemkész épület átadása pedig 2020 tavaszán várható.

A tudományos életpályát támogatják

A Szegedi Tudósakadémiát Szent-Györgyi Albert Nobel-díjának 75. évfordulójához kapcsolódva hozták létre, hogy újra vonzóvá tegye a fiatalok számára a tudományos életpályát. Elindították azt a programot, ami a hagyományos iskolarendszerrel párhuzamosan támogatja a tehetséges fiatalokat a 16 és 36 éves koruk között.  A hazai és nemzetközi mentorok részvételével működő program célja, hogy hazánkban tartsa a legkiválóbb természettudományos érdeklődésű diákokat, minőségi képzés és megfelelő anyagi juttatás biztosításával.

Mi épül?Szegedtudományoktatási beruházáskollégiumfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés