2024.03.28, Csütörtök
Megnyitotta kapuit hazánk első teljeskörűen felújított bevásárlóközpontja
Republicgroup

Megnyitotta kapuit hazánk első teljeskörűen felújított bevásárlóközpontja

magyarepitok.hu

2018.10.25. 11:07 - Veres Ida

A Shopmark néven újjászületett Europark KÉSZ Zrt. által végzett külső-belső átalakulása akadálymentessé és korszerűvé tette a kispesti épületet.

Hirdetés

Megnyitott a kispesti Shopmark. A rekonstrukción átesett Europark új névvel, megújult belső térrel és kibővült üzlet kínálattal tért vissza. A bevásárlóközpont felújítását a KÉSZ Építő Zrt. kivitelezte, a beruházó a Diófa Alapkezelő Zrt.

A 24 000 négyzetméteres bevásárlóközpont belső munkálatai 2018 áprilisában kezdődtek, amelyek során Magyarországon először valósult meg olyan bevásárlóközpont-átépítés, ahol a felújítás ideje alatt teljesen bezárták az épületet.

A gépészet és a belső tér is teljesen megújult

A korszerűsített és akadálymentesített épület a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkezik. A munkálatok során átalakításra került többek közt a homlokzat, a gépészete, a térszervezés és a belső kialakítás is, valamint:

  • az épület földszintjét födémáttörés segítségével világosabbá tették,
  • új mozgólépcsőt és lifteket szereltek be, valamint mozgójárdát is telepítettek,
  • a bérlői terek megújultak,
  • új légkezelő berendezések is beszerelésre kerültek,
  • valamint tűzvédelmi okokból modern sprinkler rendszert is kiépítettek az épület teljes területén.

A külső homlokzati részen új acélszerkezet épült a meglévőre, a régi trapézlemez pedig egy hozzáépített résszel bővült, amire a Shopmark felirat került. A főbejárat előtti terület közösségi térrel és ledfallal bővült.

Egyszerre több területen folyt a munka

Az átadást megelőző hetekben párhuzamos munkavégzés folyt az épületen, annak környezetében és a mintegy 90 üzlethelyiségben. Az együttműködés eredményeként az üzletek javarésze már elfoglalta a helyét és nyitva áll az érdeklődők előtt

KÉSZ CsoportMi épül?épületfelújításbevásárlóközpontKispest

Hírlevél

Hirdetés