2024.04.23, Kedd
Nemsokára hatszáz fős fürdőkomplexumban pihenhetnek a bábolnaiak
illusztráció (fotó: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu)

Nemsokára hatszáz fős fürdőkomplexumban pihenhetnek a bábolnaiak

ted.europa.eu

2018.10.08. 13:01 - Antal Zsófia

Hat medence, szaunatér, masszázs és étterem várja majd a közel 2 milliárd forintból felépülő létesítmény vendégeit.

Hirdetés

Strand és termálfürdő épül a Komárom-Esztergom megyei Bábolnán, a Deák Ferenc és Raktár utca által határolt területen. A beruházó a Bábolna Városgazda Szolgáltató Kft., a cég zöldmezős beruházásban, önerőből, valamint állami támogatásból és felveendő hitelből kívánja megvalósítani a fejlesztést. A kivitelezésre a TED-en megjelent eredménytájékoztató alapján a debreceni Cívis Légtechnika Kft.-vel kötöttek nettó 1,81 milliárd forintos szerződést.

A terület közel 3 hektár nagyságú, mely helyt ad egy későbbi beruházás keretében felépítendő tanuszodának is. A fürdő főépülete téli-nyári üzemmódnak megfelelő kialakítással készül: a téli időszakban 250 fő, a nyári időszakban pedig 500-600 fő befogadására lesz képes. Benne előtér, öltözők, zuhanyzók, szauna, pihenőtér, szociális helyiségek és irodák kapnak helyet.

A fürdő területén, kültéren létesül:

  • két gyógymedence (egyenként 60 m2, 0,95 m mély, téli/nyári üzemű),
  • egy termálmedence (100 m2, 0,95 méter mély, téli/nyári üzemű),
  • egy élménymedence (200 m2, 0,95-1,2 méter mély, nyári üzemű),
  • egy gyermekmedence (20 m2, 0,15-0,3 méter mély, nyári üzemű),
  • egy tocsogó (100 m2, nyári üzemű).
látványterv: babolna.hu

A fürdőhöz kapcsolódóan étterem és kávézó, valamint büfésor épül külső és belső kiszolgálással. Az étterem kb. 50 fő, a kávézó kb. 20 fő befogadóképességű. A kávézó külső vendégeket is fogadhat. A fürdő megközelítése téli üzemmódban a főbejáraton keresztül lesz lehetséges, de a szauna, fürdő, masszázs, étterem és kávézó függetlenül is látogathatók.

Az akadálymentes kialakítású fürdőhöz 92 parkolóhely és 40 bicikli számára tároló épül, a buszok pedig a Városi Sportcsarnok épülete mellett parkolhatnak majd.

Mi épül?fürdőfejlesztésBábolnaCívis Légtechnika Kft.

Hírlevél

Hirdetés