2024.03.29, Péntek
Közel hat hektáron épül fel Érd új autóipari kutatóközpontja
Látványterv (profitline.hu)

Közel hat hektáron épül fel Érd új autóipari kutatóközpontja

mti, magyarepitok.hu, techmonitor.hu

2018.11.20. 11:59 - Szabó Ákos

350 munkahelyet teremtenek az osztrák AVL 12,5 milliárd forintos zöldmezős beruházásában

Hirdetés

Miután októberben Érd polgármestere bejelentette, hogy az AVL Autókut Kft. (AVL Hungary) jelentős beruházásba kezd a városban, most Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és a vállalat vezérigazgatója közös sajtótájékoztatóján derültek újabb információk a fejlesztésről.

 

A dolgozók több mint káétharmada mérnök lesz

Az osztrák tulajdonú autóipari cég a fővárosi agglomerációs városban 2019-re irodaközpontot, 2020-ra pedig motorok elemzésére alkalmas tesztpadokkal felszerelt kutatóközpontot épít ki. Az összesen mintegy 12,5 milliárd forintos fejlesztést a magyar állam hárommilliárd forinttal támogatja.

 

Az AVL egyik tesztpadja (techmointor.hu)

Dirk Janetzko ügyvezető igazgató elmondta: cégük élen jár a motor- és járműtesztelések, hajtóműrendszerek szimulációs technológiáinak fejlesztésében, és

magyarországi telephelyüket is valódi kompetenciaközponttá kívánják fejleszteni.

Szijjártó Péter azt hangsúlyozta, hogy az Érden felépülő központ a második lesz a Graz-i után az autóipari világcég bázishálózatában, megelőzve a kínai, koreai és japán központokat. Az AVL-nek világszerte 9500 alkalmazottja van, és a Magyarországon előállított érték 99,2 százalékát exportálja, amivel jól lehet jellemezni a vállalat versenyképességét – tette hozzá.

Mi épül?autóiparinnovációÉrdkutatás-fejlesztésiroda

Hírlevél

Hirdetés