2024.04.19, Péntek
Új szárnyat kap a Semmelweis egészségtudományi épülete
Látványtervek: epiteszforum.hu (a 2016-ban elkészült képekhez képest kisebb váltztatások történtek csak)

Új szárnyat kap a Semmelweis egészségtudományi épülete

magyarepitok.hu, epiteszforum.hu

2018.11.19. 12:02 - Szabó Ákos

Az orvosi egyetem Egészségtudományi Karának a fővárosi palotanegyedben induló fejlesztése során egy melléképületek által elfoglalt, illetve parkolásra használt foghíjon alakítanak ki egy 5 emeletes tömböt.

Hirdetés

Hamarosan megkezdődhet a budapesti Semmelweis Egyetem (SOTE) Egészségtudományi kari központjának építkezése, az intézmény várhatóan mintegy 2,2 milliárd forintból bővülhet ki – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A belső VIII. kerületi központú található kar felelős többek között az egyetem

  • az ápolói és betegellátási,
  • a védőnői,
  • és az orvosi diagnosztikai

képzéseiért. Emellett ide tartozik a Heliojiang Kínai Orvostudományi Egyetemmel közös hagyományos kínai gyógyász képzés is.

 

epiteszforum.hu

 

A most megjelent adatok szerint az építkezés a Studio Fragment Kft. korábban elfogadott tervei alapján zajlik majd le. A 2016-ban első díjat nyert pályamű elfogadásakor akkor a bíráló bizottság az új épületrész homlokzati kialakításával kapcsolatban kért még fejlesztést.

 

Közel 5 ezer négyzetméteres épületet adnak át

 

 

A 2016-os tervezési és mostani kivitelezési pályázati adatok szerint Vas utca 17. és a szomszédos Szentkirályi utca között fekvő területen több ütemben kiépült oktatási épületet bővítik majd ki. A munkálatok során a telek északkeleti részén található parkolóterületként használt helyszínen, illetve több egyemeletes raktár és portai épület lebontásával teremtik meg az építkezési helyszínt a beruházás első ütemében. Itt

  • 2 földfelszín alatti emeleten és
  • 5 felszín feletti szinten
  • egy összesen mintegy 4550 négyzetméteres új tömböt adnak majd át.

Az új épületben egyetemi előadókat, tantermeket, demonstrációs termeket, illetve ezek kiegészítő helyiségeit alakítanak ki.

A Studio Fragment pályázata a Palotanegyed hagyományos épületei és mai korszerű építkezés közötti egyensúlyt igyekezett megtalálni az új utcai homlokzat kialakításakor, az udvari oldalon nyitott, kerámiaborítású üveghomlokzatot terveznek.

Mi épül?építőipari cégekegészségügyi fejlesztésJózsefvárosSemmelweis Egyetemoktatási beruházásBudapestStudio Fragment Kft.

Hírlevél

Hirdetés