2024.03.28, Csütörtök
Új üzemmel duplázta kapacitását Debrecen legnagyobb cége
debreceninap.hu

Új üzemmel duplázta kapacitását Debrecen legnagyobb cége

mti, magyarepitok.hu

2018.11.15. 09:01 - Hegedűs Gergely

A TEVA egy helyi fejlesztésű technológiával gyártja a KEVIÉP által felépített új üzemben a gyógyszer-hatóanyagot.

Hirdetés

Átadták a Teva gyógyszergyár ötmilliárd forintos beruházással elkészült új üzemét Debrecenben. Az átadón Mile Attila, az izraeli központú multi magyarországi hatóanyaggyártásért felelős igazgatója közölte: az 1500 négyzetméteres üzemükben a caspofungin nevű hatóanyagot fogják gyártani, amelynek gyártási technológiáját helyben fejlesztették ki. A caspofungint a súlyos gombás fertőzésben szenvedő betegek kezelésében, gyógyításában használják - írja az MTI. Az genrálkivitelezési és épületgépészeti munkákat a szintén debreceni központú KEVIÉP Kft. végezte le - tudta meg lapunk a beruházó sajtóképviseletétől.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt hangsúlyozta, a gyógyszeripar az egyik záloga a magyar gazdaság átalakulásának egy termelésorientált gazdaságból a kutatás-fejlesztés által vezérelt gazdasággá. Hozzátette, az ágazatban költik a vállalatok bevételarányosan a legtöbbet innovációra. A politikus örömtelinek nevezte, hogy az ötmilliárdos debreceni beruházással a világ első számú generikus gyógyszereket gyártó vállalkozása megduplázza hatóanyag-gyártási kapacitását a városban.

Luca Astarita, a véllalat globális gyártásért felelős alelnöke felidézte, hogy a Teva 1995-ben "vásárolta be magát" Magyarországra, és azóta 350 milliárd forintot fordított beruházásra. Papp László, a város polgármestere hozzátette: a Teva a legnagyobb árbevételű és a legtöbb dolgozót foglalkoztató cég Debrecenben.

Mi épül?DebrecenüzemépítésgyógyszeriparKEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft.

Hírlevél

Hirdetés