2022.05.29, Vasárnap
Fejlesztik a tudásközpontokat Tatabányán
kemma.hu

Fejlesztik a tudásközpontokat Tatabányán

magyarepitok.hu

2018.12.07. 14:41 - Almási Krisztina

Komárom-Esztergom megye székhelyén a Laterex Építő Zrt. és az EP Konstruktív Kft. közös kivitelezésében megújul a város könyvtára.

Hirdetés

A Modern Városok Program során újjászületik Tatabánya több épülete is. A beruházássorozat keretében a József Attila Megyei és Városi Könyvtár felújítását a Laterex Építő Zrt. és az EP Konstruktív Kft. konzorciuma végzi el mintegy nettó 1,6 milliárd forintból - derül ki a közbeszerzési adatokból. Szintén megújul az egykori Dózsa György úti középfokú kollégium épülete is, amelyben egy laboratóriumokkal és szaktantermekkel felszerelt szakképzési központot hoznak majd létre.


Kávézó is nyílik a megújult épületben

Az 1964-ben épült könyvtárban korábban csak kisebb felújítások történtek. A jelenlegi fejlesztés egy 2004-es nyertes tervpályázat újragondolása és mai igényekhez igazítása. A jelenleg 1800 négyzetméteres intézmény közel 1000 négyzetméterrel fog bővülni.

Az újjáépítés során tágasabbak lesznek az olvasóterek, a legkorszerűbb kölcsönzési rendszert vezetik be, új raktárakat és kutatószobákat építenek, valamint megteremtik a folyóiratok digitalizálásának lehetőségét.

A megyei könyvtár eredeti rendeltetése nem változik, de egy új szolgáltatással is bővítik, ugyanis egy 123 négyzetméteres kávézót is nyitnak majd a bővített épületben.

A kivitelezés során az alábbi munkálatokat végzik majd el többek közt:

  • tartószerkezeti munkák
  • elektromos munkák
  • gyengeáramú munkák
  • külső közmű feladatai
  • útépítési feladatok
  • építési szakipari munkák

A tervezett fejlesztések várhatóan 2020 tavaszára valósulnak meg.

Laterex Építő Zrt.Mi épül?Modern városok programTatabányaEP Konstruktív Kft.

Hírlevél

Hirdetés