2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

A buszmegállókkal együtt rakta rendbe Fejér megye egyik útját a Soltút
Illusztráció (Bernát Benjámin, magyarepitok.hu)

A buszmegállókkal együtt rakta rendbe Fejér megye egyik útját a Soltút

MTI

2018.12.05. 08:22 - Almási Krisztina

A Nagyvenyim és Mezőfalva közötti út felújítása során helyreállították az elhasználódott kopóréteget, új padkát építettek, valamint a vízelvezető rendszer is megújult.

Hirdetés

Teljesen megújult a Dunaújvárost és Sárbogárdot összekötő út 7,5 kilométeres, Nagyvenyim-Mezőfalva közötti szakasza – derült ki a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményéből. A beruházást a Soltút Kft. mintegy 600 millió forintból valósította meg.

Az átadott útszakaszon a kivitelező az elhasználódott kopóréteg lemarása után 4 cm vastagságban új kötőréteget és ugyanilyen vastagságban új kopóréteget épített. A szakaszon valamennyi meglévő autóbuszmegálló a peronnal együtt teljesen átépült, valamint további két új megállót is létrehoztak.

 A vízelvezető-rendszer is megújult, az árkokat kitisztították, az új burkolat mellé pedig új padka készült.

A Magyar Közút Zrt. 2018-ban több mint 526 kilométernyi út felújítását indíthatja el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében országosan, ebből Fejér megyében 54,6 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból, 3,1 millárd forint értékben.

Soltút Kft.Mi épül?Fejér megyeútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)DunaújvárosSárbogárd

Hírlevél

Hirdetés