2024.04.18, Csütörtök
Az elmúlt száz év legnagyobb iskolafejlesztése történt meg Dunavecsén
google.hu

Az elmúlt száz év legnagyobb iskolafejlesztése történt meg Dunavecsén

MTI, kozbeszerzes.hu

2019.02.10. 06:00 - Antal Zsófia

A Bács-Kiskun megyei településen két iskolaépület és a hozzájuk tartozó sportcsarnok is jelentős, elsősorban energetikai korszerűsítésen esett át.

Hirdetés

A kalocsai Generál Építőipari Kft. korszerűsítette Dunavecsén a Petőfi Sándor Általános Iskolát és a sportcsarnokot. Ezzel az elmúlt száz év legjelentősebb, több mint 400 millió forintos iskolafejlesztése valósult meg a településen, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében – tájékoztatott Vörös Sándor, a Bács-Kiskun megyei település független polgármestere.

A támogatásból az egyik, 1906-ban épült iskolaépület belső szigetelése mellett kicserélték a nyílászárókat, újraépítették az elektromos hálózatot és a fűtésrendszert, a tantermek új padlót, a folyosók új burkolatot kaptak. Akadálymentesítették az épület földszintjét, utóbbi részeként mozgássérültek részére mosdót alakítottak ki.

A másik iskolaépület tetőjét újracserepezték, az ingatlan külső szigetelést és új ablakokat kapott, itt is korszerűsítették az elektromos hálózatot és a fűtést, a tantermekben pedig laminált padlót fektettek le. A sportcsarnok szintén új nyílászárókat és szigetelést kapott, megújult az épület villamos hálózata és villámvédelme, korszerűsítették a padlót.

 

Új kazán és napelemek szolgálják ki az energiaszükségletet

A faaprítékkal és biomasszával működő új kazán a jövőben mindkét iskolaépület és a sportcsarnok fűtését is ellátja. A felújítás keretében a II. számú iskolaépületen és a tornacsarnokon összesen 50 napelempanelt és 4 kollektort is elhelyeztek, ezek biztosítják majd az áramfejlesztést és a melegvizet az épületekben.

Mi épül?Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)energetikai beruházásiskolafelújításDunavecseGenerál Építőipari Kft.

Hírlevél

Hirdetés