2024.04.24, Szerda
Így születik újjá az M3-as Business Center
iroda.hu

Így születik újjá az M3-as Business Center

magyarepitok.hu

2019.03.29. 12:21 - Hegedűs Gergely

Gyakorlatilag szerkezetkész állapotig visszabontják a két épületet, a fejlesztés célja az új funkciók kiszolgálása.

Hirdetés

A Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) kiírta a budapesti M3-as Business Center kivitelezői közbeszerzését. Az M3-as bevezető út és a Hungária körút találkozásánál fekvő irodaház 2016 februárjában került a magyar állam tulajdonába az Origo korábbi cikke szerint. A kiírásból kiderül,

a fejlesztés célja a az épület belsőépítészeti átalakítása és felújítása, hogy az Országos Bírósági Hivatal részére megfelelő funkcionális kialakítású irodaépület jöjjön létre.


Fókuszban az épületakkusztika

A projektben a center mindkét épülete energetikai korszerűsítéseket kap, emellett belsőépítészeti átalakítás és felújítás is történik. A munkák során a válaszfalak, a belső padló-és falburkolatok, a szaniterek és a beépített bútorok is bontásra kerülnek. Ezt követően az új funkciónak megfelelő elrendezésben építik ezeket újjá. A hirdetmény szerint lényegében szerkezetkész állapotig visszabontják az irodaházat, mely ugyanakkor korszerű tűzvédelmi megoldásokat is kap.

A fejlesztés az A jelű épületet külön kezeli: itt egyrészt teljesen új központi fűtési-hűtési rendszer épül ki, másrészt a beszédcélú termekben (tárgyalók, oktatói előadó, oktatói szobák) a beszédérthetőséget modern épületakusztikai megoldásokkal biztosítják.

Mi épül?M3-as autópályairoda

Hírlevél

Hirdetés