2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Hatalmas irodaéhség van Budapesten
szervita.com

Hatalmas irodaéhség van Budapesten

robertson.hu, magyarepitok.hu

2019.04.30. 13:44 - Szabó Ákos

Folyamatosan csökken a kihasználatlan irodák aránya a fővárosban, miközben zajlanak az építkezések is. Az első negyedévben nem adtak át új komplexumot, de több jelentős projekt is folyamatban van, többek között a Szervita Square Buildinget is átadják idén.

Hirdetés

Újabb csúcsokra tör az irodapiac – derül ki a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BRF) elemzéséből. Miközben az első negyedévben még nem adtak át új irodaházat a fővárosban, az üresedési ráta 7,1 százalékra süllyedt – számol be az elemzőszervezet. Ez 0,2 százalékos csökkenést jelent az előző 3 hónaphoz képest. Ez a Budapesten eddig regisztrált egyik legalacsonyabb érték.

A beszámolóból kiderül: a korábbi negyedévekhez hasonlóan a legmagasabb bérlői aktivitás a Váci úti folyosón volt mérhető, a teljes mennyiség több mint 35%-a itt kelt el. A BRF összesen 153 bérleti szerződést regisztrált a negyedév során, melyek átlagos mérete 523 m2 volt. 21 szerződést kötöttek 1.000 m2-nél nagyobb területre: 8 új bérleti szerződést, 9 szerződéshosszabbítást, 1 előbérleti szerződést és 3 bővülést.

 

A BudaPart Gate

Ugyan új irodaépületet az első negyedévben nem adtak át, de a 11.500 m2-es Komplex Irodaház és a korábban saját tulajdonú Siemens HQ bekerült az irodapiac spekulatív állományába. Emellett folyamatosan épülnek irodák a városban.

Az elmúlt időszakban több jelentős projektről is mélyebb anyaggal számoltunk be. Ilyen a DVM Group és a HBM kivitelezésében a Szervita Square Garden, melyet jövőre adnak át az V. kerületben. A BudaPart óriásprojektjében pedig a Rákóczi-híd lábánál még idén elkészül a BudaPart Gate irodaház (itt a Market Építő Zrt. végezte el a kivitelezést a Property Market Kft. megbízásából a Spányi Partners Zrt. lebonyolításával).

Mi épül?HBM Kft.DVM groupirodaBudaPartMarket Építő Zrt.Spányi Partners Zrt.Property Market Kft.

Hírlevél

Hirdetés