2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Buda új városnegyedének kapuja épül a Rákóczi híd lábánál
Fotók: Dernovics Tamás, Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Buda új városnegyedének kapuja épül a Rákóczi híd lábánál

magyarepitok.hu

2018.11.26. 10:14 - Szabó Ákos

A Spányi Partners a több mint 20 ezer négyzetméter bruttó bérbeadható területtel bíró BudaPart GATE irodaház megvalósításában partnere az ingatlanfejlesztőnek.

Hirdetés

Egy új városrész épül egyszerre - igaz több ütemben - a fővárosban, a Property Market Kft. fejlesztésében. Már az első fejlesztési fázisban felszín felett összesen124 ezer négyzetméternyi irodaház, lakóépület és ezen funkciókat kiszolgáló infrastruktúra készül el 2019-ben. Ebben a nagyszabású beruházásban a Spányi Partners Zrt. két irodaház lebonyolítói feladatait és műszaki ellenőrzését látja el. A projektet Szilágyi Mária, a BudaPart GATE komplexumban a Spányi Partners munkáját vezető projektmenedzser mutatta be lapunknak.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

11 emeletes toronyrészben dolgozhatnak majd a bérlők

A BudaParton minden egyes épületnek saját koncepciója van (erről bővebben a teljes fejlesztésre koncentráló nagyinterjúnkban olvashat bővebben – a szerk.) – mutat rá a szakember. A MOL Campus 120 méter magas tornyának szomszédságában, attól csupán egy bevezető úttal elválasztva felépülő BudaPart GATE esetében ez a kapu, a városnegyedbe történő belépés hangulata. A Spányi Partnersnél általában a munkanevén – BOC, mint BudaPart Offices C épület–emlegetett épület így a MOL központjával együtt alkot majd a Dombóvári útra nyílva egy figyelemreméltó fogadóállomást, ami a formájában is tükröződik. A szomszédos óriásépület felé eső keleti szárnyat 11 emeletesre tervezték, míg a nyugati oldalon a 7. emeletig emelkedik az irodaház.

 

 

A profi résfalazás megelőzte a talajvízgondokat

A Spányi Partners szakemberei már a tervezés korai fázistól kezdve részt vesznek az impozáns, bruttó 38 ezer négyzetméteres irodaház fejlesztésében.

A műszaki ellenőrzési feladatokat az munkatér elhatárolási munkák megkezdése óta látják el. „A Duna közelsége miatt a résfalazási munkálatokat különös gondossággal terveztük meg és menedzseltük a kivitelezést végző Bohn Mélyépítő Kft-vel” – mondja el Szilágyi Mária.

 

 

A projektmenedzsment-vállalat a Bohn mellett természetesen az egész BudaPart generálkivitelezését vállaló, így ezen az építkezésen is kivitelezési munkák javát végző fővállalkozóval, a Market Építő Zrt.-vel is együtt dolgozik. A Spányi Partners projekt lebonyolítóként azt vállalta, hogy az irodaházon, a tervezéstől az átadásig az összes folyamatot felügyeli és irányítja -mutat rá a cég szakembere.

 

Szabályos, gazdaságos és szép épület készül el

„A munkánkkal támogatjuk a teljes folyamatot, ügyelve arra, hogy az előírásoknak, jogszabályoknak, szabványoknak megfeleljen minden, illetve, hogy a projekt gazdasági eredménye minél jobb legyen. Előre megkeressük a lehetséges gyenge pontokat és szólunk, mielőtt azok lelassíthatnák az építkezést” – foglalja össze a vezető mérnök.

 

 

Ezt követően kifejti: „másképpen megfogalmazva, lebonyolítóként két fő szerepünk van. Egyrészt figyelemmel kísérjük, hogy a kivitelezés ütemterv szerint halad-e – itt a BudaPart GATE-nél semmilyen gond nem merült fel – és ha probléma adódna, azt jelezzük a beruházónak. „Másrészről a műszaki ellenőrzést is mi végezzük: napi szinten dolgozunk együtt a kivitelezővel, hogy minden a terveknek megfelelően és a lehető legjobb minőségben készüljön el.”

 

Egyszerre épülnek a közművek és az épületek

A Property Markettől minden épületnek van egy felelőse, vele folyamatosan tartjuk a kapcsolatot – fejti ki Szilágyi Mária. „Ezzel együtt minden héten egyszer van egy olyan megbeszélésünk, ahol a kivitelezővel, az infrastruktúra lebonyolítóval és a fejlesztővel is leülünk és egyeztetünk.”

 

 

Ez azért is fontos, mert a BudaPart projekt sajátossága, hogy az infrastruktúra együtt épül az irodaházzal – derül ki szavaiból. „A közmű kiépítése csak a telekhatáron belül a mi feladatunk, viszont mégis folyamatosan össze kell vetni az adatainkat, hogy melyik közmű bekötés hol, milyen átmérővel, mikor érkezik meg pontosan.” Azonban a Spányi Partners ezt a kihívást is gond nélkül tudja vállalni, így már a másik felvállalt irodaház-projekt (BOE munkanéven induló, immáron BudaPart CITY márkanéven piacra lépés előtt álló épület) kivitelezési fázisára is jó tapasztalatokkal és optimista várakozással tekintenek a projektmenedzsment vállalatnál. „Itt a tervezési szakaszban vagyunk, de még idén megkezdődhet a kivitelezési munka” – mondja el végszóként Szilágyi Mária.

Galéria

Spányi Partners Zrt.Aktuálislakásépítésúj építésű lakásokinterjúprojektmenedzsmentirodaBudaPartProperty Market Kft.

Hírlevél

Hirdetés