2024.03.19, Kedd
Átadták Dunakeszi megújult sport- és szabadidőparkját
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Átadták Dunakeszi megújult sport- és szabadidőparkját

magyarepitok.hu

2020.07.03. 09:17 - Almási Krisztina

A Penta Kft. kivitelezésében a lakótelephez közeli köztéren sportszereket és új utcabútorokat is elhelyeztek.

Hirdetés

A héten ünnepélyes keretek között átadták Dunakeszin a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola mellett megújult Kőrösi parkot, amely többek között a Penta Kft. által végzett felújítással sport- és szabadidőparkká nőtte ki magát. A kivitelezés tavaly júliusban vette kezdetét.

A park új utcabútorokat kapott - köztük nyolc asztalt helyeztek el két paddal, plusz tizenhárom különálló padot is telepítettek az árnyékos részek figyelembevételével.

A sétányok mellett pihenőfelületek, kültéri tornapálya, futókör, ivókút, illetve hulladéktárolók kerültek kihelyezésre.

Dióssi Csaba polgármester örömét fejezte ki, hogy a ’70-es években még KRESZ-parkként működő köztér egy igazán mai, 21. századi külsőt és funkciót kaphatott a felújítással és növénytelepítéssel, és elmondása alapján a lakótelep gyöngyszeme lett a most átadott Kőrösi park. A városvezető hozzátette azt is, hogy a város egyik fő törekvése, hogy valamennyi lakótelepet zölddé varázsoljon, hiszen ezeken a területeken van leginkább szükség ilyen felületekre.

 

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu (A képre kattintva galéria nyílik)

.Az átadón elhangzott az is, hogy a megújult környezet az idősebb lakosok számára kikapcsolódást és természetközeliséget, a fiatalok számára pedig szórakozási és sportolási lehetőséget nyújt majd a város szívében.

A felújítás után az új funkciók mellett a régi, eredeti KRESZ-park funkcióját is sikerült megtartani, hiszen közel 300 m2-es kerékpárúton gyakorolhatják a gyerekek a biztonságos közlekedés szabályait.

 

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


Madár- és lepkebarát kert került kialakításra

A parkba összesen 3600 darab cserjét és 34 darab fát ültettek. Olyan növényfajtákat válogattak össze, amelyek minden évszakban biztosítják a virágzó foltok meglétét, így képesek otthont nyújtani a madaraknak és a lepkéknek egyaránt. A zöld területek vízzel való ellátottságáról öntözőrendszer gondoskodik.

 

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

 

Galéria

Mi épül?Penta Általános Építőipari Kft.Dunakesziközpark

Hírlevél

Hirdetés