2024.03.19, Kedd
Elérte legmagasabb pontját a Rehau legmodernebb üzeme
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Elérte legmagasabb pontját a Rehau legmodernebb üzeme

magyarepitok.hu

2019.05.20. 10:03 - Almási Krisztina

A németországi központú multinacionális cég újhartyáni üzeme a Strabag kivitelezésében és az Óbuda Group menedzselésében jön létre.

Hirdetés

Újhartyánban megtartották a Rehau Automotive Kft. épülő üzemének bokrétaünnepségét. A 150 millió euró (mintegy 47 milliárd forint) értékű beruházás kivitelezője a Strabag Építőipari Zrt. A 63 ezer négyzetméteres épület német generáltervezője az io-consultants GmbH, a magyar generáltervező az Óbuda Építész Stúdió Kft., a projekt- és költségmenedzsmentet, valamint a műszaki ellenőrzést pedig az Óbuda-Újlak Zrt. végzi. A projekt tavaly szeptemberben indult.

A 36 ezer négyzetméteres üzemben műanyagszerkezetű autóipari termékek gyártása folyik majd neves márkák számára. A komplexum kivitelezése során fröccsöntő- és festőüzem, összeszerelő üzem, logisztikai háttér, irodaépület, öltözők, étterem, valamint kiszolgáló egységek is épülnek. Emellett jelentősek lesznek a külső létesítmények is, azaz a telken belüli úthálózat és parkolórendszer.

 

Napi 100 millió forintos teljesítéssel halad a munka

Az üzem legmagasabb pontjának elérését ünneplő eseményen kiderült, a festőcsarnok közel kész állapotban van, és az első fröccsöntő gépek is megérkeztek a munkaterületre. A munkák során

  • több mint 200 ezer köbméter földet mozgattak meg,
  • 32 kilométer vasbetoncölöpöt fúrtak, a vasbetonszerkezetek összköbmétere több mint 65 ezer,
  • 36 ezer négyzetméternyi burkolt felület van az épületen kívül,
  • emellett több mint 100 ezer négyzetméternyi zöldfelület is létrejön.

A munka sebességét jól mutatja, hogy a kivitelező Strabag az előző hónapban napi 100 millió forintnyi termelést teljesített.

A bokrétaünnepen arról is szó esett, hogy a 150 millió eurós befektetésen az építési terület 36 ezer négyzetmétert tesz ki. Ez lesz a világszerte több mint 18 ezer embert foglalkoztató, németországi központú Rehau legmodernebb technológiával felszerelt üzeme. Ugyanakkor a 400 ezer négyzetméteres telken van még hely további beruházások megvalósítására is.

Galéria

Mi épül?StrabagÓbuda GroupÓbudabokrétaünnepüzemépítésüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés