2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Helyi cég folyatja az egri vár felújítását

Helyi cég folyatja az egri vár felújítását

magyarepitok.hu, MTI

2019.05.07. 13:34 - Hegedűs Gergely

Az egyik legjelentősebb műemlékünk több ütemben, összesen mintegy 9 milliárd forintból születik újjá.

Hirdetés

Az Imola Konstrukt Kft. kivitelezi az egri vár legújabb turisztikai fejlesztését. A TED-en megjelent adatok szerint az egri központú vállalat nettó 1,237 milliárd forintos szerződéses értéken végzi el a GINOP keretében zajló beruházást.

A beruházó Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. hirdetményéből az is kiderül, hogy a mostani projekt az alábbi területeket érinti:

  • várfeljáró,
  • déli fogadóépület,
  • Varkoch-kapu,
  • ágyúdomb.

A közbeszerzés alapján projektben ezeket a munkákat végzik el: építészet, statika, épületgépészet, épületvillamosság, út-közmű, belsőépítészet, kertépítészet.

Az egri vár több ütemben összesen mintegy 9 milliárd forintból születik újjá, a fejlesztésekről április végén sajtótájékoztatón számoltak be. A rekonstrukció keretében

a 16. századi állapotot megidézve állítják helyre a Varkoch-bástyát, valamint ehhez kapcsolódóan a korabeli szerkezetű, működőképes felvonóhidat.

A fejlesztés meghatározó eleme a délnyugati ágyúdombban épülő látogatóközpont és az itt kialakított modern vetítőterem, ahol a vár és a környék törtelme elevenedik majd meg.

Mi épül?EgerműemlékfelújításvárfelújításImola Konstrukt Kft.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés