2019.09.22, Vasárnap
Közel félmillió üveg italt palackoznak a Laposa megújult borászati központjában
welovebalaton.hu

Közel félmillió üveg italt palackoznak a Laposa megújult borászati központjában

mti.hu

2019.06.18. 10:52 - Gyöngyösi Klaudia

Az érdeklődők a tulajdonosi család kiállítása mellett betekintést nyerhetnek a borkészítés folyamataiba is.

Hirdetés

Átadták a badacsonytomaji Hableány borászati központot, amely 1 milliárd forintból újult meg 2300 négyzetméteren. Az épület elsősorban borászati üzemként működik a jövőben, mellette pedig bemutatótérként is funkcionál. Az érdeklődők megismerhetik a borkészítés folyamatát a szőlő feldolgozásától egészen a palackozásig.

Az átadó ünnepségen a létesítmény tulajdonosa, Laposa Bence, a Laposa Birtok Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a másfél év alatt újjáépített központban évente 450 ezer üveg italt palackoznak, ebből 50 ezer a pezsgő.

Az épületben a borászati üzem mellett:

  • egy bemutatótér,
  • egy pezsgőkészítő üzem,
  • egy vendéglő,
  • valamint az egykori üzemeltető Barabás családot és a tulajdonos Laposa családot bemutató kiállítás kapott helyet.

„Célunk, hogy több minőségi élményt kereső turistát szólítsunk meg, és tovább emeljük az ágazat versenyképességét” – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Mi épül?üzemépítésüzemfejlesztésBadacsonyBalatonborászat

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés