2024.04.20, Szombat
Több mint 350 autó befogadására lesz képes a győri kórház parkolóháza
Fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Több mint 350 autó befogadására lesz képes a győri kórház parkolóháza

magyarepitok.hu

2019.06.05. 16:56 - Gyöngyösi Klaudia

A West Hungária Bau Kft. kivitelezésében épül fel a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház parkolólemeze, ami megoldja a környék parkolási problémáit.

Hirdetés

Letette a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház parkolójának alapkövét a West Hungária Bau Kft. Győrben. A beruházással hosszú idő után enyhülhetnek a környék parkolási problémái. Az építkezés során az eddigi szabadtéri parkoló helyett először egy ideiglenes lehetőséget alakítanak ki. Ez azt a célt szolgálja, hogy a későbbiekben a Vasvári Pál utcával párhuzamosan futó, jelenleg rendszerint teltházas két parkolóutca helyén húzzák fel az új létesítmény.

A képre kattintva galéria nyílik!

„A szakembereinkre komoly feladat vár, hiszen az építkezés folyamatossága mellett arra is kiemelt figyelmet kell fordítani, hogy a kórház és a rendelőintézet folyamatos működését biztosítsuk” – olvasható a kivitelező sajtóközleményében.

Kevesebb mint egy év alatt befejeződik a kivitelezés

A parkolóház földszintje, első emelete és tetőszintje összesen 359 kocsi befogadására lesz alkalmas, ami 218 férőhellyel több, mint amennyi jármű azon a területen jelenleg parkolhat. A Modern Városok Program keretében a 11 316 m2-s telken a parkolólemezzel együtt mintegy 500 autó számára biztosítanak majd parkolási lehetőséget.

Az épületben a szintekre való eljutást két lift, fedett és fűthető rámpák segítik, a mozgássérülteknek pedig külön kialakított parkolóhelyek állnak majd rendelkezésre.  A parkolólemez tetejére 180 darab napelem kerül, a különböző szinteken pedig 8 darab elektromos töltőállomást alakít ki a cég. Ezen felül további 32 töltőállomás előkészítése is megtörténik.

A parkolólemez munkálatai április 30-án kezdődtek el és várhatóan jövő márciusra készül majd el.

Galéria

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.parkolókGyőrkórházfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés