2024.04.19, Péntek
Európa egyik legmodernebb logisztikai üzeme épül fel Debrecenben
Illusztráció

Európa egyik legmodernebb logisztikai üzeme épül fel Debrecenben

mti.hu

2019.07.05. 10:45 - Gyöngyösi Klaudia

Az épülő létesítményben csomagolóanyag-gyártás, innovatív csomagolás és logisztikai tevékenységek folynak majd.

Hirdetés

Európa egyik legmodernebb csomagoló- és logisztikai üzemét építi fel 8 milliárd forintból a Deufol Debrecenben. Egyben ez lesz a német vállalat délkelet-európai regionális központja is – hangzott el a budapesti sajtótájékoztatón.

 „Debrecenbe 2014 óta 600 milliárd forintnyi beruházás érkezett, és több mint 6000 új munkahely jött létre” – ismertette Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. „Tavaly a hazai vidéki városok közül Debrecen vonzotta a legtöbb beruházást” – fejtette ki. „A befektetők körében végzett felmérés szerint 90 százalékuk elégedett a körülményekkel, és 84 százalékuk újabb befektetést tervez” – tette hozzá a miniszter.

A magyar csomagolóipar 20 ezer embernek ad munkát. A beruházás hozzájárul a csomagolóipar további bővüléséhez is. Az épülő üzem 120 új munkahelyet biztosít majd a debrecenieknek és a környéken élőknek.

További 400 hektárral tervezik bővíteni a területet

A magyarországi befektetés egyike a legnagyobbaknak a cég történetében. A déli ipari parkban 15 hektárt vásároltak meg, itt építenek infrastruktúrát csomagolóanyagok gyártásához, innovatív csomagoláshoz, kiegészítő raktározáshoz és egyéb logisztikai tevékenységekhez.

„Az első ütem építése még ebben a hónapban elindul” - mondta el Jürgen Hillen, a Deufol Csoport és a Deufol Hungary ügyvezető igazgatója.

A terület most 200 hektáros, de hosszú távon 600 hektáros ipari parkot terveznek itt kialakítani.

Mi épül?építőipari cégekDebrecenüzemépítéslogisztikai központlogisztika

Hírlevél

Hirdetés