2024.03.19, Kedd
Építőanyag gyártó alakít ki új üzemcsarnokokat Szegeden
makohirado.hu

Építőanyag gyártó alakít ki új üzemcsarnokokat Szegeden

mti, magyarepitok.hu

2019.07.21. 08:25 - Szabó Ákos

A Bodrogi Bau Szatymaz utcai telephelyén építkezik több mint 1 milliárd forintból.

Hirdetés

Üzemfejlesztéssel bővíti polisztirol szigetelőhab-gyártó kapacitását Szegeden a Bodrogi Bau Kft. – derül ki a cég téjékoztatójából. A vállalatról legutóbb szintén egy szegedi üzemfejlesztés kapcsán számoltunk be mintegy másfél éve.

 

Munka a Bodrogi Bau üzemében (szeged.hu)

A hazai tulajdonú Bodrogi Bau Kft. most megvalósuló beruházása során a cég Szatymazi utcai telephelyén két új üzemcsarnokot épít több mint egymilliárd forintos beruházással. A telephelyen szigetelőhab-gyártás mellett fejlesztési tevékenységet is végeznek majd.

Az első csarnokban telepítendő gépsor alkalmas expandált polisztirol (EPS) szigetelőanyag gyártására, illetve feldolgozására is. Az EPS technológia energiahatékony, mivel a jó szigetelési hatásfoka miatt jelentős fűtési költségeket spórolnak meg a használatával, illetve teljes mértékben újrahasznosítható.

A szintén most elkészülő második csarnokbanaz EPS-termékeket előkészítik a további munkálatokra, pihentetik, méretre darabolják és csomagolják. A projekt része termelés-irányítási, termelésprogramozási rendszer bevezetése is, a fejlesztés még az idei évben elkészül.

 

Folyamatosan fejlődő cég bővíti kapacitását

A hódmezővásárhelyi székhelyű Bodrogi Bau Kft. 1996-ban alakult. A cégcsoport építőipari kivitelezéssel, építőanyag kereskedelemmel, illetve tervezéssel foglalkozik többek között. Tulajdonosként asztalos üzemet működtet, valamint a vállalkozás tagja és résztulajdonosa az Új Ház Csoport országos építőanyag beszerző és értékesítő hálózatnak.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Bodrogi Bau Kft. értékesítésből származó nettó árbevételét a 2017-es 5,211 milliárd forintról tavaly 7,371 milliárd forintra növelte, miközben az adózott eredménye 255,7 millióról 879 millió forintra nőtt. A cég alkalmazottainak létszáma a 2017-es 167-ről tavaly 202-re, idén pedig 218-re bővült.

Mi épül?Bodrogi Bau Kft.Szegedépítőipari cégeküzemépítésüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés