2024.03.19, Kedd
Hatalmas bővítés előtt áll az Audi győri központja
kondicad.hu

Hatalmas bővítés előtt áll az Audi győri központja

MTI

2019.07.23. 13:59 - Almási Krisztina

A beruházásnak köszönhetően jelentősen bővül az elektromos hajtásrendszerek előállítása a győri üzemben, továbbá új műhelyek is készülnek a közeljövőben.

Hirdetés

Az Audi 41 milliárd forintból bővíti Győrben a járműgyártási infrastruktúráját, motorfejlesztési központját és elektromos meghajtásokat gyártó egységét.

Az Audi Hungaria Zrt. e-transzformációs projektje a gyártásra és a fejlesztésre egyaránt kiterjed. Jelentős mértékben bővül az elektromos hajtásrendszerek előállítása a győri üzemben, a fejlesztési központ pedig új műhellyel és tesztpadokkal bővül 2022 végéig.

Szijjártó Péter a külgazdasági és külügyminiszter a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kormány 6,4 milliárd forinttal támogatja a 250 munkahelyet teremtő beruházást.  

Borkai Zsolt, Győr polgármestere a város szerves részének és stratégiai partnerének nevezte az Audit, hiszen nem csupán családok ezreinek ad munkát, de a társadalmi felelősségvállalása is kiemelkedő. Az elektromos motorok gyártásának új korszaka a helyi munkaerő és a megyeszékhely számára is új fejlődési lehetőségeket hoz.

Achim Heinfling, az Audi igazgatóságának elnöke az autóipar átalakulását meghatározó innovációk közül kiemelte az elektromos meghajtások és a digitális rendszerek jelentőségét. Az Audi Hungária ezen felül a fenntarthatóságot is meghatározó szempontnak tekinti, hiszen a cégcsoporton belül vezető szerepet játszik az elektromobilitásban.

Az Audi Hungária győri üzeme az Audi- és Volkswagen konszern központi motorszállítója, amely a bővítést követően csaknem 13 ezer munkavállalónak fog munkát adni.

Mi épül?autóiparGyőrüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés