2024.03.19, Kedd
Hiányzó műemléki elemeket kap vissza a Lánchíd
Fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Hiányzó műemléki elemeket kap vissza a Lánchíd

ted.europa.eu

2019.07.18. 12:42 - Gyöngyösi Klaudia

A járdák és az aluljáró felújítása mellett akadálymentes villamosmegállókat is építenek.

Hirdetés

Már keresik a kivitelezőt a Széchenyi Lánchíd és környéke felújítására – olvasható a közbeszerzéseket ismertető Ted-en. A projekt keretében megújul a Lánchíd, a Széchenyi István tér alatti villamos- és közúti aluljáró, valamint a Várhegyi alagút is. A nyertesnek a közúti forgalomkorlátozásra vonatkozó előírások miatt maximum 18 hónapja lesz a munkálatok elvégzésére.

A Lánchidat érintő fejlesztések közé tartozik:

  • a közúti pályalemez újjáépítése,
  • a kétoldali hídi gyalogos járdák felújítása,
  • az acélszerkezet javítása,
  • valamint az új köz- és díszkivilágítás kiépítése is.

A lehorgonyzó kamrákat újraszigetelik, új árvízvédelmi rendszert építenek ki, korszerűsítik a hajózási jelzéseket és átépítik a gyalogos aluljárókat is. Ezek mellett a műemlék restaurálási munkálatok elvégzése és a hiányzó műemléki elemek visszaépítése is a leendő kivitelező feladata lesz.

 

Teljesen elbontják a meglévő aluljárót

A Széchenyi István tér alatti villamos- és közúti aluljáró vasbetonszerkezetének elbontása után teljesen újraépítik. A támfalak magasságát a Dunai árvízszinthez igazítják, illetve a szerkezetben előkészítik a jövőbeni közműátvezetések műtárgyait is. A Széchenyi István tér és az Eötvös téri megállóknál pedig új, akadálymentes villamosmegállóhelyeket fognak kialakítani.

Mi épül?BudapestLánchídműemlékfelújításhídfelújítás

Hírlevél

Hirdetés