2024.04.18, Csütörtök
Itt tart a Bozsik Stadion építése
Fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Itt tart a Bozsik Stadion építése

magyarepitok.hu

2019.07.31. 14:24 - Gyöngyösi Klaudia

A beruházás keretében a monolit szerkezetek a PERI termékeinek segítségével készülnek.

Hirdetés

A stadion alapozásához, valamint a felszerkezet falainak, pilléreinek és födémeinek zsaluzásához is a PERI termékeit használták a kivitelezők. Ahogy azt korábban megírtuk: a régi épület bontási munkálatai tavasszal befejeződtek. Majd beszámoltunk arról is, hogy lerakták az új stadion alapkövét, melynek kivitelezési munkálatait a West Hungária Bau Kft. és a Pharos '95 Sportpályaépítő Kft. közösen végzi, az Óbuda Építész Stúdió Kft. tervei alapján.  A monolit szerkezetek kivitelezését pedig a konzorcium alvállalkozójaként a Sankó-Ép Kft. végzi.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

 

Az objektum mintegy 7.700 négyzetméteres alapozásához közel 200 négyzetméter PERI DOMINO falzsaluzatot használtak a szakemberek. A felszerkezet közel 13.000 négyzetméter területű falainak és pilléreinek zsaluzási munkálataiban több mint 600 négyzetméter PERI TRIO falzsaluzat és pillérzsaluzat volt a segítségükre. A felszerkezet 5.500 négyzetméteres födémét pedig megközelítőleg 2.000 négyzetméternyi PERI MULTIFLEX fatartós födémzsaluval zsaluzták.

 

 

VIP-helyiségek és gépészeti terasz várja majd a látogatókat

A beruházás keretében egy háromemeletes főépületet építenek meg, ahol a sporttechnológiai területek, a VIP-helyiségek, a gépészeti terasz, valamint a fő kamera- és közvetítő állások kapnak majd helyet.

A projekt során létrehoznak egy 10 ezer négyzetméteres játéktérrel rendelkező arénát fedett lelátókkal, amely 8200 néző befogadására lesz alkalmas.

A lelátó alatt szociális és szolgáltató egységeket, valamint 438 parkolóhelyet alakítanak ki. A korszerű pályavilágítási-rendszer pedig HD-minőségű közvetítéseket tesz majd lehetővé.

Az új stadion műszaki átadására 2020. június 12-én kerül majd sor, és besorolása alapján a legmodernebb, UEFA 4-es, illetve az MLSZ I. osztály A-kategóriájának megfelelő minősítésű lesz.

Galéria

Mi épül?Peri Kft.WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Sankó-Ép Kft.Bozsik StadionBudapestépítőipari cégekÓbuda Group

Hírlevél

Hirdetés