2024.03.19, Kedd
Nagy múltú kézilabdacsapat kap új csarnokot
mapio.net

Nagy múltú kézilabdacsapat kap új csarnokot

ted.europa.eu

2019.07.22. 10:57 - Gyöngyösi Klaudia

Az új kollégium csak úgy jöhet létre, ha a meglévő kollégium homlokzati elemeit és belső válaszfalait teljesen visszabontják.

Hirdetés

Már keresik a kivitelezőt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Kollégium és a hozzá tartozó kézilabdacsarnok tervezésére és megvalósítására. A jelenleg használt kollégiumépület megújul és mellé új csarnokot is kialakítanak, amivel két szabványos kézilabdapálya egyidejű használatát teszik lehetővé. A létesítményben így a városi tömegsport rendezvényeket, koncerteket és ünnepséget is meg tudják tartani.

A tervek szerint az épülő új sportcsarnok kiszolgáló épületeként fog funkcionálni az átalakított kollégium épülete. Az épület az akadémia sportfunkcióinak hátterét képezi:

  • kollégium,
  • irodák,
  • tárgyaló,
  • konyha,
  • valamint rehabilitáció funkciók kialakításával.

 

A megvalósításhoz a vázszerkezetig vissza kell bontani a létesítményt

Az épület földszintjén megmarad az étterem és a konyha funkció, a felső két szinten pedig szállásokat hoznak létre. Az új funkciók megvalósítása érdekében a meglévő kollégium homlokzati elemeit, valamint a belső válaszfalakat a vázszerkezetig visszabontják. Az épületben összesen 72 tanuló szállását biztosítják majd, szintenként 18 lakóegységgel melyben kétágyas szobák és vizesblokk kap helyet.

Az emeleti szinteken egy-egy 18 fős tanulószoba, továbbá egy-egy teakonyha épül. A földszint előadóterem 63 fő befogadására lesz alkalmas. Az étterem 60 főre, a konyha 300 adagra van méretezve a tervek alapján. A földszinten 4 iroda a rehabilitáció, 6 pedig az üzemeltetés és a karbantartás számára kerül kialakításra.

 

A tervezett csarnok két küzdőtérrel rendelkezik majd

A déli küzdőtéren mobillelátók lesznek és egy közel 1000 fős aréna. Az összecsukott mobillelátók mellett két szabvány méretű pályát alakítanak ki. Az északi küzdőtér egy szabvány kézilabda pálya lesz lelátó nélkül. A mérkőzéseket az emeleti galériáról követhetik majd a nézők. Ezek mellett öltözők, lelátók, büfék, vizes-, iroda-, és üzemeltetési helyiségek, szertárak és fitnesz helyiségek kapnak helyet a csarnokban.

A dunaújvárosi a magyar kézilabda egyik legeredményesebb klubja: 1999-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját; míg 1998-ban és 2016-ban a másik európai kupaküzdelmet, az EHF-kupát hódította el. Az ötszörös magyar bajnok és ötszörös magyar kupagyőztes 1999-ben a Klubcsapatok Európa-bajnokságában is az élen végzett.

Mi épül?Dunaújvároskollégiumfejlesztéssportcsarnok

Hírlevél

Hirdetés