2024.04.19, Péntek
Több mint 30 termes általános iskolát kap Biatorbágy
Illusztráció (komlokodaly.hu)

Több mint 30 termes általános iskolát kap Biatorbágy

magyarepitok.hu

2019.07.01. 10:41 - Almási Krisztina

Az intézményben többek közt nyelvi termeket, csoportszobákat, valamint egy 550 négyzetméteres tornatermet is kialakítanak.

Hirdetés

Egy teljesen új, két emeletes, 33 oktatási termes általános iskola építése kezdődhet meg Biatorbágyon a kivitelező megtalálása után – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. Az oktatási intézmény két ütemben fog megvalósulni közel 8000 négyzetméteres alapterületen, magyar organikus építészeti stílusú kialakítással. Az intézmény mintegy 800 diákot tud majd befogadni. Az iskolában összesen 33 oktatási termet hoznak létre az alábbiak szerint:

  • 16 tantermet,
  • három szaktantermet,
  • 7 csoportszobát,
  • egy-egy zene-, rajz- és kerámiatanítási tantermet,
  • egy tankonyha tanítási termet,
  • két darab nyelvi termet,
  • valamint egy technikai műhelyet.

Az intézményben ezen kívül egy tornatermet is kialakítanak közel 550 négyzetméteres alapterületen, teljes sporttechnológiával és fa sportparketta burkolattal együtt. A tornatermet egy fix lelátóval is felszerelik.


Multifunkciós sportpályát is kap az intézmény

A beruházás során egy kültéri multifunkciós sportpályát is létrehoznak, amely magában foglal egy labdajátékokra alkalmas, 968 m2-es sportpályát, valamint körülötte egy négy sávos futókört és futó-távolugró pályát 801 m2-es alapterülettel.

Az épületet külső és belső tetőrészekkel alakítják ki, és magyar organikus építészeti stílusban készítik. Ennek részeként az aulatér feletti rész átlátható szabad belmagassága több mint 19 méter, a zsibongóknál több mint 10 méter, a torna- és táncterem feletti részek belmagassága 9,75 m, a tornaterem feletti rész pedig rétegelt ragasztott fatartóra épített szelemenes szerkezet.

Mi épül?Biatorbágyiskolaépítésúj iskolaépület

Hírlevél

Hirdetés