2020.10.02, Péntek
Újabb nyerteseket hirdettek a BMW gyár-előkészítésében
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Újabb nyerteseket hirdettek a BMW gyár-előkészítésében

magyarepitok.hu

2019.07.19. 14:49 - Hegedűs Gergely

A Debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezetben a közmű és közútfejlesztések mellett egy sertéstelep bontását is elvégzik.

Hirdetés

A Közbeszerzési Hatóság nyilvános adatai szerint a Főber Nemzetközi Ingatlanfejlesztő és Mérnöki Zrt., valamint a Fugro Consult Kft. is részt vesz a debreceni BMW gyár előkészítésében.

A Debreceni Infrastruktúra Fejlesztő Kft. hirdetménye szerint a két vállalat a Debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet kialakításában működik közre, melyen az egymilliárd euróból felépülő gyár is helyet kap.


Átfogó feladatot kapott a Főber és a Fugro

A nyertesek az új gazdasági övezethez kapcsolódó műszaki ellenőri, mérnöki, minőségirányítási és minőségbiztosítási feladatokat látják az alábbi projektek során:

  • csapadék és belvíz rendezés (terület előkészítés) tervezési és kivitelezési munkái;
  • a gazdasági övezet kialakításával összefüggő közúti és közmű infrastruktúra fejlesztések;
  • valamint egy sertéstelep bontása és rekultivációja.

Mindezek mellett a kapcsolódó geodézia és geotechnikai vizsgálati laboratóriumi szolgáltatásokat is nyújt a két vállalat.


Talajstabilizáció és földkitermelés is az előkészítés része

A BMW óriásberuházását egy évvel ezelőtt jelentették be. A luxusautógyártó üzeme egy 400 hektáros területen jön létre zöldmezős beruházásban, a legmodernebb gyártási technológiákkal szerelik fel. A gyártósoron elektromos és hagyományos autókat is előállíthatnak majd.

Korábban az előkészítő munkák kivitelezőjét is kiválasztották. A Market Építő Zrt. többek közt 145 ezer méternyi vízelvezető rendszert épít ki, emellett egymillió köbméternyi humuszt termel ki, és talajstabilizálást is végez.

Mi épül?DebrecenFugro Consult Kft.Főber Zrt.tervezés

Hirdetés

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés