2024.03.19, Kedd
Újabb nyerteseket hirdettek a BMW gyár-előkészítésében
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Újabb nyerteseket hirdettek a BMW gyár-előkészítésében

magyarepitok.hu

2019.07.19. 14:49 - Hegedűs Gergely

A Debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezetben a közmű és közútfejlesztések mellett egy sertéstelep bontását is elvégzik.

Hirdetés

A Közbeszerzési Hatóság nyilvános adatai szerint a Főber Nemzetközi Ingatlanfejlesztő és Mérnöki Zrt., valamint a Fugro Consult Kft. is részt vesz a debreceni BMW gyár előkészítésében.

A Debreceni Infrastruktúra Fejlesztő Kft. hirdetménye szerint a két vállalat a Debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet kialakításában működik közre, melyen az egymilliárd euróból felépülő gyár is helyet kap.


Átfogó feladatot kapott a Főber és a Fugro

A nyertesek az új gazdasági övezethez kapcsolódó műszaki ellenőri, mérnöki, minőségirányítási és minőségbiztosítási feladatokat látják az alábbi projektek során:

  • csapadék és belvíz rendezés (terület előkészítés) tervezési és kivitelezési munkái;
  • a gazdasági övezet kialakításával összefüggő közúti és közmű infrastruktúra fejlesztések;
  • valamint egy sertéstelep bontása és rekultivációja.

Mindezek mellett a kapcsolódó geodézia és geotechnikai vizsgálati laboratóriumi szolgáltatásokat is nyújt a két vállalat.


Talajstabilizáció és földkitermelés is az előkészítés része

A BMW óriásberuházását egy évvel ezelőtt jelentették be. A luxusautógyártó üzeme egy 400 hektáros területen jön létre zöldmezős beruházásban, a legmodernebb gyártási technológiákkal szerelik fel. A gyártósoron elektromos és hagyományos autókat is előállíthatnak majd.

Korábban az előkészítő munkák kivitelezőjét is kiválasztották. A Market Építő Zrt. többek közt 145 ezer méternyi vízelvezető rendszert épít ki, emellett egymillió köbméternyi humuszt termel ki, és talajstabilizálást is végez.

Mi épül?DebrecenFugro Consult Kft.Főber Zrt.tervezés

Hírlevél

Hirdetés