2024.03.29, Péntek
Átadták a pesti belváros egyik meghatározó terét
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Átadták a pesti belváros egyik meghatározó terét

magyarepitok.hu

2019.08.26. 14:12 - Hegedűs Gergely

A WHB kivitelezésében háromszintes mélygarázs épült, míg a felszín a Penta munkájával újult meg.

Hirdetés

Budapesten hétfőn koradélután átadták az átépített József Nádor teret. A tér alá épített mélygarázst a West Hungária Bau Kft. kivitelezte, míg a felszínre kerülő új tér a Penta Kft. munkájának köszönhetően készült el. A háromszintes mélygarázs projektje 2016 márciusában indult el, míg az új közteret tavaly májusban kezdték el építeni.

 

A képre kattintva galéria nyílik - fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


Két és félméter földréteg a garázs felett

A háromszintes, 525 férőhelyes, akadálymentesített mélygarázsban kerékpárok tárolására is lehetőség lesz, valamint az elektromos gépjárművek is saját, töltőállomással felszerelt parkolóhelyet kaptak. Emellett egy autómosó is kialakításra került.

A mélygarázs földmunkái során mintegy 75 ezer köbméter talajt termeltek ki, a legfelső szintet 2,5 méteres földréteggel fedték le, hogy az odatelepített növényzetnek kedvező feltételeket teremtsenek.


Életfa és egyedi mintázatok

A projekt második felében a tér teljes felülete megújult, összesen mintegy 9800 négyzetméteren. Az épület melletti járdák, az autók által használt utak, valamint a tér díszeként szolgáló szobor közvetlen környezete is egyedi módon alakult át.

A díszkutak közelében található zöldfelületet északon egy Herendi-életfával, délen pedig egy Zsolnay Herkules-fürdő másolattal díszítették. A két látványelemhez gyalogos sétányok vezetnek, és szintén egyedi minták veszik őket körül a térköveken.

 

Galéria

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Penta Általános Építőipari Kft.közterekBudapest

Hírlevél

Hirdetés