2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Bővül a vállalkozásokat segítő inkubátorház Zalaegerszegen
Faipari inkubátorház, Zalaegerszeg (homeland.hu)

Bővül a vállalkozásokat segítő inkubátorház Zalaegerszegen

MTI

2019.08.09. 10:06 - Almási Krisztina

A beruházásnak köszönhetően két új csarnoképülettel gazdagodik a meglévő létesítmény, ami növeli az ipari parkban dolgozók számát.

Hirdetés

A zalaegerszegi inkubátorházat új csarnoképületekkel bővítik, melyre már talált is bérlőt az üzemeltető. A jelenleg 6500 négyzetméternyi létesítmény közel 320 millió forintos beruházással újabb 1600 négyzetméternyi területtel bővül. Az év végéig elkészülő két új csarnok bérlője egy olyan cég lesz, amelyik jelenleg is az inkubátorházban tevékenykedik.

Az inkubátorház 2010-ben nyílt meg a zalaegerszegi északi ipari parkban olyan vállalkozások számára, amelyeknek még nem volt tőkéje saját műhely építésére vagy piaci alapú bérlésére. Az érdeklődés már akkor olyan jelentős volt, hogy 2013-ban ki is bővítették az inkubátorházat.


A zalai tesztpálya nagy hatást gyakorol a helyi vállalkozásokra

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből megvalósuló beruházás inkább a nagyobb helyigényű vállalkozásokra számít, ugyanis az északi ipari park is már csaknem teljesen betelt az elmúlt években. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a közelben fekvő járműipari tesztpálya is befektetési hullámot indított el. Az önkormányzat keresi a módját, hogy miként lehet az ipari park 65 hektáros területén kívül kielégíteni az újabb területi igényeket.

 Oláh Gábor, az inkubátorházat üzemeltető Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója arról számolt be, hogy az országban is egyedülálló módon már minden bővítési ütem úgy készült el, hogy a befejezése előtt megvoltak a bérlők.

Mi épül?Zalaegerszegcsarnoképítésvállalkozásfejlesztésipari park

Hírlevél

Hirdetés