2024.07.23, Kedd
Elkészültek a tervek az impozáns makói gyógyfürdőhöz
termalfurdo.hu

Elkészültek a tervek az impozáns makói gyógyfürdőhöz

ted.europa.eu

2019.08.13. 14:46 - Gyöngyösi Klaudia

Családi élményzónával, fedett csúszdákkal és csúszdatornyokkal bővül a létesítmény.

Hirdetés

Keresik a kivitelezőt Makó csúszdatornyokkal megépülő gyógyfürdőjéhez. Korábban már megírtuk, hogy mintegy 9,5 milliárd forintból bővítik a makói Hagymatikum-fürdőt. A teljes látványterv megtekinthető a Makói Városi Televízió hivatalos közösségi oldalán, ide kattintva.

A projektben:

  • családi élményzóna,
  • három fedett csúszdával ellátott csúszdatorony,
  • valamint egy napozóteraszos nyári öltöző.

A beruházás keretében ezen kívül kialakítanak egy ételudvart látványkonyhákkal, emellett a fürdőt kültéri élményelemekkel ellátott zöldterületekkel is bővítik.

A tervek szerint a családi élményzónában nyitott medence, csúszda, vízi mászófal, hullámmedence és kiúszós élménymedence is helyet kap. A beruházás részét képezi egy nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas, lelátóval és melegítőmedencével ellátott uszoda. A létesítmény 16 településének úszásoktatását szolgálja majd.

 

Eredeti tervek alapján készül a projekt

Makovecz Imrének 12 épülete áll Makón, ezek között a legnagyobb a 2012-ben átadott fürdő, amely eredeti terveinek csak egy része valósulhatott meg. Az önkormányzat már 2015-ben elkötelezte magát a Makovecz-örökség gondozása mellett, így a tervező elképzelései alapján készül el - szintén kormánytámogatással - az új városi könyvtár, és születtek meg a fürdőbővítés engedélyes tervei.

Az építési munkák jövőre indulnak, a beruházás pedig 2020 végére fejeződik be.

Mi épül?gyógyfürdőkMakófürdőfejlesztésturizmus

Hírlevél

Hirdetés