2024.04.19, Péntek
Új épületet kap a Fővárosi Nagycirkusz: kétszer akkora lesz mint a régi
Ilusztráció / pilisianyu.hu

Új épületet kap a Fővárosi Nagycirkusz: kétszer akkora lesz mint a régi

Magyar Nemzet

2019.08.05. 13:29 - Gyöngyösi Klaudia

A Zuglóban és Cinkotán található cirkuszi létesítmények mellett, az új épület a Liget Budapest projekt részeként valósul meg.

Hirdetés

A Nyugati pályaudvar mellett épül meg a nagy tradíciójú magyar cirkuszművészet új épülete – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. A Liget Budapest projekt részeként megvalósuló Nemzeti Cirkuszművészeti Központ elkészültéig jelenlegi helyén, a Városligetben, az állatkert szomszédságában működik tovább az intézmény.

A beruházás megvalósításáról szóló kormányhatározat péntek este a Magyar Közlönyben jelent meg. A közlönyből kiderült, hogy a létesítményt a Nyugati pályaudvar mellett, a vasúti vágányok, az Eiffel tér, a Podma­niczky utca és a Ferdinánd híd által határolt területen építik fel.

 

Kétszer akkora helyen fogják szórakoztatni a közönséget

Fekete Péter, kulturális államtitkár a Fővárosi Nagycirkusz szombati előadása után bejelentette, hogy ötször nagyobb területen és kétszer nagyobb méretben valósul meg a nemzeti cirkuszművészeti központ.

Kiderült továbbá, hogy a központ nemcsak cirkusz, hanem iskola, múzeum és kutatóközpont is lesz. A Zuglóban és Cinkotán lévő cirkuszi létesítményeket az új épülettől függetlenül felújítják és tovább használják. Ugyanis egyes kiszolgálófunkciók továbbra is a célra jelenleg használt helyeken működnek majd.

Mi épül?Liget Budapest ProjektBudapestközterekúj építésű ingatlanok

Hírlevél

Hirdetés