2024.03.29, Péntek
Nehéz sorsú gyermekeknek létesült bázis Kastélyosdombón
Soltész Miklós államtitkár (b2), Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója (b), Kirizs Zsolt polgármester (j2) és Szászfalvi László országgyűlési képviselő (j) (mti.hu)

Nehéz sorsú gyermekeknek létesült bázis Kastélyosdombón

mti.hu

2019.08.10. 11:20 - Gyöngyösi Klaudia

Az Esélytábor családon belüli erőszakot elszenvedett és nehézségekkel küzdő gyermeknek biztosít részvételt, fejlesztő- és élményfoglalkozásokon.

Hirdetés

Átadták az Ökumenikus Segélyszervezet Esélytáborát és új raktárbázisát a szervezet Somogy megyei kastélyosdombói központjában. A régi magtárépület felújításával létrehozott Esélytábor egyidejűleg harminc, családon belüli erőszakot elszenvedett és emiatt halmozott nehézségekkel küzdő gyermeknek biztosít részvételt fejlesztő- és élményfoglalkozásokon. A raktár az ökumenikusok karitatív feladatainak ellátását és a rászorulók szélesebb körének elérését segíti.

 

 

Az átadón elhangzott, hogy hat nagy és három kisebb magyarországi karitatív szervezet összesen 4,5 milliárd forintot költhet a rászorulók támogatását magasabb szintre emelő, a raktározást javító fejlesztésekre. A kedvezményezettek 37 településen 40 projektet valósítanak meg.

 

További településeken létesítenek hasonló intézményeket

Idővel még több halmozottan hátrányos gyermeknek szeretnének lehetőséget adni a részvételre az Esélytáborban, az oktatóközpontban pedig folytatódnak az őszi és tavaszi akkreditált képzések. A kastélyosdombói Esélytábor és raktárbázis építése része az Ökumenikus Segélyszervezet 2020-ig tartó 650 millió forintos infrastrukturális fejlesztési programjának.

A program keretében:

  • Vizsolyban közösségi térnek otthont adó ingatlant modernizáltak,
  • Miskolcon közösségi pont és raktár épült,
  • Debrecenben pedig szintén raktárat és új szociális fejlesztőközpontot létesítenek.

A fejlesztéssel nő a karitatív szervezet ellátási területe, hatékonyabban és gyorsabban tudják segíteni a hátrányos helyzetű családokat, gyerekeket és katasztrófák károsultjait. Az otthon emellett helyet ad egy térségi gyermekfejlesztő központnak, ahova a környező települések hátrányos helyzetű gyermekei járhatnak különböző fejlesztő- és élményprogramokra.

Mi épül?raktárSomogy megyeÖkumenikus Segélyszervezetszociális otthon

Hírlevél

Hirdetés