2024.03.28, Csütörtök
A város lakói is használhatják Miskolc új sportkomplexumát
mti.hu

A város lakói is használhatják Miskolc új sportkomplexumát

mti.hu

2019.09.04. 16:10 - Gyöngyösi Klaudia

A református gimnázium fejlesztései a FK-Raszter Építő Zrt. kivitelezésében valósultak meg.

Hirdetés

Uszodával, bel- és kültéri sportpályákkal épült meg a Tiszáninneni Református Egyházkerület 630 diákot oktató miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon sportkomplexuma. Az épületet ünnepélyes tanévnyitó keretében adtak át.

Ahogy azt már korábban megírtuk, a Tiszáninneni Református Egyházkerület a fenntartásában lévő iskolában a tornacsarnokot és az uszodát a mindennapos testnevelés biztosítása érdekében hozták létre. A projektet a miskolci FK-Raszter Építő Zrt. kivitelezte.

Az új csarnok a közel 500 éves oktatási múltra visszatekintő intézmény elavult tornaterme helyén épült meg. A beruházásban kiemelt szempont volt az új épületrész akadálymentes megközelíthetősége.

 

Az iskola diákjain kívül a városlakók is használhatják a sportközpontot

Ámbrám Tibor, az intézmény igazgatója azt mondta: a beruházáshoz 810 millió forintot nyertek uniós pályázaton, míg az az állami támogatás egyedi kormánydöntés alapján másfél milliárd forint volt. A létesítmény teljes mértékben illeszkedik Miskolc belvárosának fejlesztési tervéhez.

A tornacsarnok és az uszoda műemléki környezetű városképbe történő illeszkedését a tervezők és a megrendelő Miskolc főépítészével egyeztette. A sportközpontot tanítási időn kívül a miskolciak is használhatják.

Az átadón az is elhangzott, hogy Miskolc és a református egyház egyaránt közösségben gondolkodik, itt és most ezzel a beruházással is ez valósult meg.

Mi épül?MiskolcFK Raszter Építő Zrt.iskolafelújítássportberuházásoktanuszodaépítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés