2024.04.24, Szerda
Fél évszázad után újították fel a szolnoki sportcsarnokot
Fotók: MTI/Mészáros János

Fél évszázad után újították fel a szolnoki sportcsarnokot

MTI

2019.09.25. 11:24 - Almási Krisztina

A fejlesztés részeként új vívócsarnokot alakítottak ki az intézményben, új sportparketta burkolatot kapott a csarnok, valamint nagyobb területű öltöző is épült.

Hirdetés

Átadták a 368 millió forintból kibővített és felújított szolnoki sportcsarnokot a Véső úton, amely B. Nagy Pál olimpiai bajnok párbajtőrvívó, edző nevét viseli majd a jövőben.

A beruházás során a mintegy 50 éves létesítmény teljesen újjászületett. A korszerűsítés részeként megújult a víz- és szennyvíz csatornarendszer, az elektromos rendszer és építészeti felújítás is történt. A tetőt és a homlokzatot hőszigetelték, és elvégezték a vízelvezetést is.

A régi öltöző helyén új, nagyobb alapterületű öltöző épült, ennek tetejére egy 428 négyzetméteres új vívócsarnok került külön szinten.

A földszinten hat öltöző és több iroda kapott helyet, valamint egy 50 négyzetméteres konditermet és két raktárat is kialakítottak. Az emeleten szintén található egy 50 négyzetméteres raktár.Kicserélték a nyílászárókat, és megújult a küzdőtér: a 48x18 méteres csarnokban vadonatúj sportparketta burkolatot raktak le.

 

Fotó: MTI/Mészáros János


A városrész további fejlesztéseket kap a közeljövőben

A Véső út és térsége komplex városrehabilitációs program során újul meg, ennek keretében korszerűsödött és bővült a B. Nagy Pál Sportcsarnok. A 12 ezer lakosú városrészben a közeljövőben az alábbi fejlesztések várhatók:

  • felújítják a strandfürdőt,
  • kiépítik a csapadékvíz-elvezető rendszert,
  • új autóbuszjáratot indítanak,
  • felújítják az úthálózatot,
  • valamint parkolókat alakítanak ki.

Ezen kívül a fejlesztések részeként az atlétikai pálya is megújul. A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) 30 millió forint támogatást adott a sportcsarnokban lévő eszközök beszerzésére.

Mi épül?Szolnoksportcsarnoksportberuházások

Hírlevél

Hirdetés