2024.04.26, Péntek

Hirdetés

14 ezer négyzetméteres raktár épül Budapest határában
Prologis Park Budapest-Harbor (prologisceesearch.com)

14 ezer négyzetméteres raktár épül Budapest határában

realista.hu

2019.10.30. 10:20 - Almási Krisztina

A Prologis új épületének kialakítását a rekordmagas, 99,8 %-os kihasználtsági rátán túl a további kereslet kielégítése teszi szükségessé.

Hirdetés

A Prologis vállalat elkezdte egy új, 14 ezer négyzetméteres raktárépület fejlesztését a Prologis Park Budapest-Harbor területén a főváros XXII. kerületében - derül ki a realista.hu beszámolójából. A beruházás várhatóan 2020 második negyedévében zárul, és saját, külön autópálya lejáraton keresztül is megközelíthető lesz.

A Prologis több telephellyel rendelkezik Budapest vonzáskörzetében, az új raktár kialakítását a rekordmagas, 99,8 %-os kihasználtsági rátán túl a további kereslet kielégítése teszi szükségessé.

Az épület kialakítása során számos, a fenntartható és hatékony működést segítő innovatív megoldást alkalmaz a fejlesztő, így az épületet BIM (Building Information Modeling) módszerrel tervezték. A Prologis-sztenderd, energiatakarékos LED-világítás és a nagy felületű tetőbevilágítók a legújabb világítási sztenderdekhez képest 45 %-kal csökkentik az épület villamosenergia-felhasználását.

A kiváló szigetelést biztosító falpanelek és tetőrétegrend, valamint az energiahatékony sötétsugárzók együttesen 30 %-kal csökkentik a fűtési költségeket. Az épületben kialakított okos mérőórák segítségével a víz-, gáz- és villamosenergia-fogyasztás optimalizálása is könnyen kivitelezhető, ráadásul távolról is elvégezhető.


Minőség és jó megközelíthetőség egy helyen

„A város határain belül található Prologis Park Budapest-Harbor az elérhető terület biztosítása mellett az ügyfelek munkavállalóinak jólétét is támogatja. A park kényelmi szolgáltatásai között grillezési lehetőséget biztosító rekreációs helyszín, kispályás focipálya és tágas zöldterület is található” - mondja Martin Polák, a Prologis kelet-közép-európai regionális vezetője.

A lokáció ideális helyszínt biztosít a minőséget és jó megközelíthetőséget kereső logisztikai és gyártási tevékenységet végző vállalatok számára.

Mi épül?Budapestraktár

Hírlevél

Hirdetés