2024.03.28, Csütörtök
Elrajtolt a DVTK új sportcsarnokának építkezése Miskolcon
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu, Látványtervek: EngTerv Plusz Kft.

Elrajtolt a DVTK új sportcsarnokának építkezése Miskolcon

magyarepitok.hu

2019.10.08. 15:20 - Almási Krisztina

Az Épkar munkájával megépülő kétemeletes létesítmény mintegy 4300 négyzetméteren valósul meg, és öt pályával jön létre.

Hirdetés

Lerakták a DVTK új multifunkciós kosárlabdacsarnokának alapkövét Miskolcon, az új létesítmény csaknem 3500 fős lelátóval, két emelettel és öt pályával jön létre az Épkar Zrt. kivitelezésében. Az ötmilliárd forintból megvalósuló épület a tervek szerint jövő év végéig készül el.

A leendő csarnok mintegy 4300 négyzetméteres lesz és előregyártott vasbeton vázszerkezetből áll majd.

A létesítményben az első emeleten kap helyet a hazai csapat öltözője, az edzői szobák, a tárgyaló és az irodák. Az előcsarnok feletti épületszárnyban kiszolgálófunkciók találhatók majd, illetve egy fél kosárlabdapályát is kialakítanak itt. A második emelet teljes egészében a közönséget fogja kiszolgálni: büfék, vizes blokkok és a lelátó várja majd a vendégeket. Mindezek mellett a VIP rész és a skybox is itt kap helyet.

A képre kattintva galéria nyílik! (Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

 

A létesítményt teleszkópos lelátók határolják, ahol csaknem 3500 néző tud majd helyet foglalni. Emellett a lelátók által határolt területen öt darab egész pálya és két darab félpálya kerül elhelyezésre.

A csarnok, melynek kivitelezése az alapkőletétel után rögtön meg is kezdődik, a kosárlabda mellett egyéb, teremben űzhető sportág - röplabda, kézilabda, futsal - létesítményszükségleteit is kiszolgálja majd. Az új csarnok a DVTK egyéb szakosztályainak sportolói, asztaliteniszezők, birkózók, cselgáncsozók, muaythaiosok is használhatják, és nagyobb hazai és nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas lesz.

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár a rendezvényen elmondta, hogy a mai alapkőletétellel kezdődő beruházás jelentősen hozzájárul Miskolc sportéletéhez.

 

A sportcsarnok látványterve (forrás: EngTerv Plusz Kft.)

A városban több más létesítmény újult meg és épült az elmúlt időszakban, egy hete adták át Diósgyőrben a DVTK Medical Centert, benne az új birkózóteremmel.

Az új csarnokot a DVTK Edzőközpont mellett, a 2018-ban átadott, Market által kivitelezett DVTK Stadion déli oldalán hozzák létre.

Galéria

Mi épül?MiskolcÉpkar Zrt.sportcsarnoksportberuházások

Hírlevél

Hirdetés