2024.06.16, Vasárnap
Európa legmodernebb logisztikai és csomagolóüzeme épül meg Debrecenben
Az üzem látványterve (dehir.hu)

Európa legmodernebb logisztikai és csomagolóüzeme épül meg Debrecenben

MTI

2019.10.08. 16:10 - Almási Krisztina

A fejlesztésnek köszönhetően a város a délkelet-európai régió központjává válik, az építést a Market valósítja meg.

Hirdetés

Elindult a német Deufol cég debreceni gyárának építése a repülőtér melletti déli ipari gazdasági övezetben. A gyárépítés a Market Építő Zrt. kivitelezésében valósul meg.

A közel 7 milliárd forintnak megfelelő beruházással Európa legmodernebb logisztikai és csomagolóüzemét építik fel Debrecenben, amely egyben a Deufol délkelet-európai regionális központja is lesz. A fejlesztéssel a cég 120 új munkahelyet hoz létre Debrecenben.

 

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Deufol az ellátási láncmegoldások és az ipari csomagolások globális piacvezetője, 12 országban, 90 helyszínen 2300 embert foglalkoztat, a debreceni lesz a 91. üzemük. Szolgáltatási körükhöz tartozik az export- és ipari csomagolás, logisztikai szolgáltatások, valamint az ellátási lánc mentén megvalósuló innovatív IT-megoldások.

Papp László, a város polgármestere szerint a beruházással új iparág, a logisztika és a csomagolástechnika válik meghatározóvá Debrecenben, ilyen komplex logisztikai cég még nem működött a városban. Azt is hozzátette, hogy az önkormányzat további ipari infrastruktúra-fejlesztéseket hajt végre a déli ipari övezetben, hogy megkönnyítse a cégek letelepedését és működését.

 

Az építkezés jelenlegi állapota (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

Mi épül?Market Építő Zrt.üzemépítésDebrecen

Hírlevél

Hirdetés