2024.04.18, Csütörtök
Elkezdte a zalaegerszegi vívócsarnok építését a Szabadics
Fotók: Nagy Zsuzsanna/magyarepitok.hu

Elkezdte a zalaegerszegi vívócsarnok építését a Szabadics

magyarepitok.hu

2019.10.08. 12:18 - Hegedűs Gergely

A Mindszenty-iskola 3,3 milliárd forintos fejlesztésében tornacsarnokként és vívócentrumként is működő épület jön létre.

Hirdetés

Zalaegerszegen kedden délben letették a Mindszenty József Iskola új tornacsarnokának alapkövét. Az általános iskolát, gimnáziumot és kollégiumot egyaránt működtető intézmény beruházását a Szabadics Zrt. és a B&G Építő Kft. kivitelezi. Az iskolát a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend tartja fenn, melyet 90 éve alapítottak, és a jubileum jegyében szervezte a projektindító eseményt.

A csarnok látványtervére kattintva galéria nyílik az eseményről - Fotók: Nagy Zsuzsanna/magyarepitok.hu


A vívócentrumként is működő tornacsarnokot 3,3 milliárd forintból valósítják meg a Zárda utcában, közel 4000 négyzetméter hasznos alapterülettel.

A csarnokot három természetes részre osztható térként alakítják ki, egy 228 négyzetméteres lelátóval. Az épület előregyártott vasbeton pillérvázzal, acél rácsszerkezettel jön létre.


A korábbi épületek elbontásával indul a projekt 

A kulcsrakész épülettel együtt összesen 69 darab parkolóhely is elkészül, a közúti csatlakozással, útburkolatokkal és járdákkal együtt mintegy 2300 négyzetméteren. A gyalogos látogatók több mint 1100 négyzetméternyi térburkolatot kapnak. A projektnek része több, korábban használt épület elbontása és az érintett terület rendezése is.

Françoise Debeaupte, a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend rendfőnöke korábban elmondta, a projekt egyik fő célja, hogy a Mindszenty-központ a sportág kiemelt verseny- és utánpótláscentrumává váljon a térségben.


Mintegy 700 diák sportolási lehetőségei javulnak

A keddi ünnepségen a miniszterelnökséget vezető miniszter is részt vett. Gulyás Gergely felidézte, Mindszenty József negyedszázadon át volt Zalaegerszeg lelkipásztora, a második világháború után a püspöki rangot is kiérdemelte, ezt követően pedig ő volt Magyarország ez idáig utolsó hercegprímása.

Balaicz Zoltán polgármester arra emlékeztetett, hogy a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend Mindszenty kezdeményezésére nyitotta meg iskoláját a városban 1929-ben. Ma már mintegy 700 diákot oktat az intézmény, a rendet idén Pro Urbe Zalaegerszeg díjjal tüntette ki a város közgyűlése.

Az esemény zárásaként Székely János szombathelyi megyéspüspök és Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek jelenlétében Michael August Blume, a szentszék követe áldotta meg az alapkövet.

Galéria

Mi épül?sportberuházásokZalaegerszegSzabadics Zrt.sportcsarnokoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés