2024.03.28, Csütörtök
Panorámás kilátó nyílik a Belvárosi Plébániatemplom tornyaiban
Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu

Panorámás kilátó nyílik a Belvárosi Plébániatemplom tornyaiban

belvarosiplebania.hu

2019.10.30. 10:52 - Almási Krisztina

A beruházás keretében megújult a templom mindkét tornya, ezen kívül liftet is beépítenek, illetve sétautat is kialakítanak a két torony között.

Hirdetés

A tervek szerint még idén decemberben megnyílik a kilátópont az Erzsébet híd melletti Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia templomának két tornyában – írja a belvarosiplebania.hu.

A beruházás idén januárban kezdődött el, amelynek során megújult a templom mindkét tornya. A projekt részeként restaurálták a déli toronyban (az Erzsébet-híd mellett) található, román stílusú falmaradványt is, ezen kívül a szakemberek megtisztítják a torony belső falait, valamint biztonságos lépcsőt és korlátot alakítanak ki az emeleti szintek eléréséhez.

Ezen kívül beépítenek egy liftet is, amellyel könnyen és gyorsan elérhetőek lesznek a kilátópontok szintjei. A déli torony földszinti részében a templom boltja, a torony szintjein pedig kiálltás kap majd helyet.

 

A felújított Belvárosi templom belső része (Forrás: belvarositemplom.hu)

A két tornyot összekötő úton, az emeleti homlokzat mögött egy fémből készült sétányt is kialakítanak, ahol át lehet majd sétálni az északi toronyba. A sétaút során a látogatók gyönyörködhetnek a templom míves tetőszerkezetében.

Az északi toronyban szintén kilátópontot hoznak létre, ahonnan teljes panoráma nyílik a Dunára és a budai oldal felé, de a belváros is megtekinthető lesz madártávlatból. A látogatók a torony lépcsőin juthatnak le a templom földszintjére.

A beruházás az év végén fejeződik be.

Mi épül?Budapesttemplomfelújításkilátókműemlékfelújítás

Hírlevél

Hirdetés